BRONZÉRMES A PTE PEAC ASZTALITENISZ CSAPATA!

2022. JÚLIUS 20. Hírek esemény

Harmadik helyen végzett a PTE PEAC asztalitenisz csapata Lodzban rendezett Európai Egyetemi Játékokon. Óriási teljesítmény ez, hiszen éremért mentek, éremmel jönnek majd haza! Kovács Sebestyént, a csapat tagját, az ETK hallgatóját kérdeztük.

Hogyan értékeled a bajnokságot?
Csütörtökön érkeztünk meg Lodzba, és már pénteken sorsoltak, minket a negyedik kalapból. Utólag úgy gondolom, jó sorsolást kaptunk. A finnekkel kezdtük, akikről nem tudtuk, hogy milyen játékot képviselnek, és emiatt aggódtunk is.
Ennek ellenére viszonylag simán megvertük a finn csapatot. Aztán a nothinghami egyetem csapata következett, őket is 3-0-ra vertük - ezzel a továbbjutásunk már garantált volt, hiszen két csapat jutott tovább. A harmadik csoportmeccsen a lengyelek ellen 3-1-re nyertünk, ott én vesztettem egy mérkőzést sajnos. De így is csoportelsők lettünk!
A főtáblán újabb lengyel csapattal kerültünk szembe, akik az erős törökök ellen 3-1-et játszottak. Szerencsére az első mérkőzésen le tudtam győzni az egyes játékost, és a végén 3-1-es sikert arattunk ellenük.
A négy közé jutásért az osztrákokkal játszottunk. Az első mérkőzésen kikaptam, aztán Molnár Dávidnak sikerült szépítenie, Bognár Bence is legyűrte az ellenfelét, aztán Molnár Dávid elbukta a következőt. 2-2-re álltunk, és az utolsó meccs rám várt.

 

Az interjú további részei az UNIV Pécs oldalán olvashatóak.