Dr. Papp Gáborra emlékezünk

2019. MÁRCIUS 22. Hírek esemény

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club vezetése, minden szakosztálya tisztelettel adózik, volt elnöke, aranygyűrűse, Dr. Papp Gábor emléke előtt.


Papp Gábor 1950-ben Sopronban született, a Pécsi Tanárképző Főiskolát 1974-ben fejezte be, majd ez követően az intézmény oktatója lett. Oktatói munkáját egyetemi doktorként 2012-ben fejezte be, munkája során ellátta a PTE-TTK Testnevelés- és Sporttudományi Intézet Intézetigazgató-helyettesi, és tanszékvezetői feladatait egyaránt. Az egyetem szenátusa a több évtizedes kiváló szakmai munkájának elismeréseként mestertanári címet adományozott részére 2005-ben, míg a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség 2007-ben életműdíjban részesítette.

Papp Gábor kosárlabda edzőként (NB1-NB2), szakosztályvezetőként és később klubelnökként is rengeteget tett a pécsi sport és Pécsi Egyetemi Atlétikai Klub sikereiért egyaránt. A PEAC elnöki tisztét 2002 és 2012 között, nyugdíjba vonulásáig töltötte be. Az általa biztosított stabil háttérnek köszönhetően az egyetemista klub sportolói nem csak hazai sikereket, hanem komoly nemzetközi eredményeket is szállítottak a városnak és az országnak egyaránt. Elnöki ideje alatt a női kézilabda csapat az első osztályban szerepelt, az asztaliteniszezők nemzetközi kupát nyerte, felnőtt és utánpótlás válogatott versenyzőket neveltek, a vívók utánpótlás Világ- és Európa-bajnoki érmeket nyertek, az egyetemista kosarasok a másodosztályban szerepeltek, illetve ebben az időszakban erősödött meg az Egyesület aerobic szakosztálya is. Áldozatos és segítőkész munkája nélkül, ma a PEAC nem lehetne a régió egyik legjelentősebb sportklubja.

Dr. Papp Gábor a PEAC mellett edzőként és elnökségi tagként segítette a PVSK működését is, a PEAC elnöki székéből is a városi egyesületek együttműködéséért és közös munkájáért dolgozott, melynek kiemelkedő eredménye a 2000-es években elkészített sportkoncepció, mely ma is meghatározza a város sportéletét. 2005-től nyugdíjba vonulásáig betöltötte a Pécs Városi Sportegyesületek Szövetségének elnöki tisztségét is.

A Pécsi Egyetemi Atlétika Club tagsága, elnöksége és elnöke Dr. Papp Gábor emlékét örökre megőrzi.