WAKO Kick-Box Utánpótlás (Old Cadet és Junior) Európabajnokság Budva 2021

2021. NOVEMBER 16. Hírek esemény

2021.09.05-14 között került megrendezésre a Montenegrói Budvában az idei útánpótlás Európabajnokság.

 

A covid helyzet okán átütemezett Európabajnokság számos megszorítást tartalmazott (három covid teszt, maszk viselési kötelezettség, szigorított és minimalizált jelenlét (maximum 150 fő egyidejű részvétel) a sportcsarnokban, néző és szurkoló nélküliség, 45 percben limitált versenyzői jelenlét…stb.), melynek keretében kellett teljesíteni a sportolóknak.

A csökkentett kategória ellenére 39 nemzet 1128 versenyzője, 1418 nevezéssel vett részt az Európabajnokságon. A magyar csapat az éremtáblázat III. helyén végzett 14 arany, 12 ezüst és 34 bronz éremmel. A ring sportokban 12 magyar sportoló indult, melyből 1 arany 1 ezüst és 5 bronz éremmel zárta az Európabajnokságot.

 

A PEAC Küzdősport szakosztály (SAYU Gym) eredmények:

  • Schwindli Hajnalka Kick Light +65kg OC Female III. hely
  • Kovács Krisztián Ramón Low Kick -60kg J Male VI. hely
  • Melis Bálint András K1 -54kg YJ Male III. hely
  • Maros Maximilán Ádám K1 -71kg J Male IX. hely
  • Szentesi Tímea (Jorcsák Team) – betegség miatt visszalépett az indulástól

 

A pécsi csapatot három edző képviselte:

  • Jorcsák József ring utánpótlás szövetségi kapitány
  • Blazsekovics Ferenc ring utánpótlás szövetségi kapitány
  • Melis András kísérő edző

 

A szigorított körülmények és az első WAKO világversenyen való részvétel mellett sikerült két éremszerzés. A részvétel számos tapasztalatot eredményezett (fizikai és mentális felkészülés, a bírói pontozás, preferencia terén), melyeket a jövőben tudunk a kamatoztatni. Kiemelt fontossággal bír a nemzetközi versenyeken való részvétel hiszen, az eredmények a sportolók rangsorolását is jelentik, ami kihat a sorsolásra és így közvetetten akár az eredményességre is. Jorcsák és Blazsekovics mesterek utánpótlás szövetségi kapitányi feladatok ellátására vonatkozó felkérése szakmai elismerés, és a szakszövetség elnökével folytatott beszélgetések segíthetik a jövőbeni közös munkát, a Dél-nyugat Magyarországi Régió, a PEAC ismertségének és eredményességének növelését.

További képek megtekintéséhez kattintson ide!