Centenáriumára kapott kitüntetést a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club

2023. JANUÁR 21. Hírek sajtótájékoztató

A Tüke Alapítvány a 2023. évi Tüke-díj átadó ünnepsége keretében az Alapítvány által civil szervezetek számára adományozható elismerésben részesítette a PEAC-ot.

A díj átadására két körben került sor 2023. január 21. napján. A Tüke-díj átadásához kapcsolódó szentmise keretében Prof. Dr. Ács Pongrác a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club ügyvezető elnöke vehette át a díjat a Székesegyházban. A Magtárban tartott részletes laudációk alkalmával az elismerő oklevelet Decsi István a PEAC társadalmi elnöke a Pécsi Tudományegyetem kancellárja vehette át.

 

A Tüke Alapítvány méltatásában szerepel, hogy a Pécsi Egyetemi Atlétikai Club kiemelt szerepet tölt és töltött be a város sportéletében az elmúlt száz év során. A díj odaítélésénél kiemelt szerepet kapott a PEAC missziója, mely szerint a sportnak és tudásnak kéz a kézben kell járnia. A jelmondat mögötti eredmények nem csak a PEAC sportolói által elért tudományos és sport eredményekben érhetők tetten, hanem a város szövetét jelentő társadalomban is, melyben minden esetben kiemelt és megbecsült helye van az idén 100 éves fekete-fehér színeket viselő egyesületnek. 

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club sportolói, szurkolói, vezetői köszönik a pécsi polgárságnak a kitüntető elismerést.