Férfi kosárlabda - megyebajnokság

2022. JANUÁR 29. Hírek sajtótájékoztató

PVSK ÖREGFIÚK - PEAC II. 66-72 (16-19,12-19,15-16,23-18)

 

PEAC II.: Simon 5, Sipos 18/6, Marton 17/6, Borka 6/3, Al-Fharat 7

Cserék: Győr 4, Mojzes 7, Dr. Puska 2, Baluka 6, Dr. Cselik-, Czéh-, Iváncsics -

 

Faultok: 16:24

Büntetők: 24/11

 

Játékosedző: Dr. Cselik Bence

Másodedzó, technikai vezető: Galambos Attila, Czéh Gábor

 

"Viszonylag foghíjas edzésmennyiséggel kezdtük az új évet és több, mint egy hónap telt el az utolsó bajnoki óta. Ennek ellenére a körülményekhez képest jó állapotban volt a csapat. Fizikális játékra készültünk a rutinos játékosokból álló PVSK ellen, akik a döntőre is esélyes csapat.

Már az első perctől fogva nagyon sérülésveszélyes védekezést választott az ellenfelünk, aminek eredményeként az egyik legjobb dobónkat sérülés miatt elvesztettük a 6. percben (innen is jobbulást kívánunk Simon Attilának). Ennek hatására érthető módon a fiúk nem igazán merték erőltetni a betöréseket.

Szerencsére kintről jól dobtunk, kiválóan védekeztünk és végig 10 pont körül vezettük a meccset. A végén kicsit kiengedtünk és 5 perccel a vége előtt 4 támadást is elszórakoztunk, de végül magabiztosan lehoztuk a végjátékot. Büntetőzésben mutattunk hiányosságokat, de gratulálok a fiúknak, igazi csapatunka volt megint. Örülök, hogy nem azzal foglalkoztunk, hogy mennyire lejt a hazai pálya az ellenfélnek, ami a faultarányon is látszott."