31 év után ismét bajnok a PEAC futball csapata

2022. MÁJUS 29. Hírek sport

Utoljára 31 évvel ezelőtt, 1991-ben nyert bajnoki címet a PEAC labdarúgócsapata, nem csoda, hogy most, amikor ez újra összejött a megyei I. osztályban, óriási volt az öröm a pécsi együttesnél. A fiúk végigbulizták az éjszakát, gyakorlatilag ők zárták be a szórakozóhelyeket.

Tegnap este volt a Bajnokok Ligája-döntő, de előtte, fél hattól Pécsváradra figyelt a megye futballszerető közönsége, hiszen itt dőlt el, ki lesz a bajnok. A meccs előtt a házigazdák egy ponttal vezettek a PTE-PEAC-cal szemben, vagyis egyszerű volt a képlet: ha nem kapnak ki, ők ünnepelhetnek aranyérmet, ha a vendégek nyernek, ők örülhetnek.

Tavaly nyáron a helyükre kerültek a dolgok

Maga a mérkőzés pont olyan volt, amilyennek egy ilyen, döntővel felérő derbinek lennie kell. Kitettek magukért a szurkolók, a rossz idő ellenére is remek volt a hangulat, a pályán pedig parázs csata zajlott. Már a 16. percben villant a piros lap, miután Takács Ákos csúnyán lekönyökölte Gelencsér Gergőt, az emberhátrány pedig egy ilyen meccsen sokat számít. A PEAC-osok éltek is a lehetőséggel, Hergenrőder és Miltner egy-egy góljával 2-0-ra elhúztak, s bár a hajrához közeledve Havasi büntetőből szépített, a Pécsvárad már nem tudta utolérni ellenfelét: az egyetemisták 2-1-re győztek, és ezzel bajnokok lettek!

forrás: PécsAktuál.hu

https://pecsaktual.hu/sport/hosszu-volt-a-pecsi-ejszaka-a-peac-futballistai-szamara-unnepelt-a-bajnokcsapat/?fbclid=IwAR0vt6nrf0wcB0GDzcXyXyvhhpRP6xOFrvI7jaY607_U1eFHScdOjZWdZgc