EGY EZÜST ÉS EGY BRONZÉREM A PTE PEAC ASZTALITENISZ CSAPATÁNAK DOBOGÓS MÉRLEGE AZ EEJ-N

2022. JÚLIUS 21. Hírek sport

Az Európai Egyetemi Játékokon (EEJ) a Pécsi Tudományegyetem hallgatói képviselték hazánkat az asztalitenisz versenyszámban, melyen két éremmel térhettek haza.

 

Az EEJ-n július 16 és 20-a között rendezték meg az asztalitenisz versenyeket női/férfi egyéni, páros és csapat versenyszámokban. Magyarországot a PTE PEAC hallgatói képviselték, akik az alábbi eredménnyel zárták a tornát:

2. helyezés: Kovács Sebestyén – Molnár Dávid – férfi páros

3. helyezés: Bognár Bence, Mihalovity Dominik, Kovács Sebestyén, Molnár Dávid – férfi csapat

5. helyezés: Kovács Sebestyén – férfi egyéni

9. helyezés: Molnár Dávid – férfi egyéni

9. helyezés: Bognár Bence – Mihalovity Dominik – férfi páros

17. helyezés: Bognár Bence – férfi egyéni

17. helyezés: Mihalovity Dominik – férfi egyéni

 

PTE PEAC riportja Kovács Sebestyénnel:

Hogyan értékeled a bajnokságot?
Csütörtökön érkeztünk meg Lodzba, és már pénteken sorsoltak, minket a negyedik kalapból. Utólag úgy gondolom, jó sorsolást kaptunk. A finnekkel kezdtük, akikről nem tudtuk, hogy milyen játékot képviselnek, és emiatt aggódtunk is.
Ennek ellenére viszonylag simán megvertük a finn csapatot. Aztán a nothinghami egyetem csapata következett, őket is 3-0-ra vertük – ezzel a továbbjutásunk már garantált volt, hiszen két csapat jutott tovább. A harmadik csoportmeccsen a lengyelek ellen 3-1-re nyertünk, ott én vesztettem egy mérkőzést sajnos. De így is csoportelsők lettünk!

A főtáblán újabb lengyel csapattal kerültünk szembe, akik az erős törökök ellen 3-1-et játszottak. Szerencsére az első mérkőzésen le tudtam győzni az egyes játékost, és a végén 3-1-es sikert arattunk ellenük.
A négy közé jutásért az osztrákokkal játszottunk. Az első mérkőzésen kikaptam, aztán Molnár Dávidnak sikerült szépítenie, Bognár Bence is legyűrte az ellenfelét, aztán Molnár Dávid elbukta a következőt. 2-2-re álltunk, és az utolsó meccs rám várt.

PEAC asztalitenisz

Tudjuk, hogy sikerült nyernetek – de ez extra teher lehetett rajtad, hiszen a te meccseden állt vagy bukott minden!
Amikor lejátszottam az osztrák egyes ellen a meccsemet, biztos voltam abban, hogy Molnár Dávid legyőzi majd – sajnos ez nem jött össze. Valóban viszonylag nagy teher volt, mert nagyon szerettünk volna dobogós helyezést, és tudtam, hogy a csapatunk tagjai mennyire fájlalták volna, ha ettől elesünk. De a meccs alatt ez nem volt a fejemben, csak a játékra koncentráltam.

Az ellenfelem 2-0-ra vezetett, és úgy nézett ki, elúszik a meccs. Viszont amikor elbuktam a második szettet, éreztem, hogy ebben több van, csak éppen nem jött ki a lépés a számomra. Később az edzőkkel is átbeszéltük, ők is látták, hogy kezd visszajönni a  játékom, és van esélyem arra, hogy fordítsak. Végül sikerült győznöm 3-2-re az osztrák kettes játékos ellen, és bejutottunk az elődöntőbe.

 

Mi történt az elődöntőben?
Egy másik lengyel csapat ellen küzdöttünk. Az első mérkőzésen én kezdem egy lengyel védő ellen, akit ismertem korábbról. Elég jól játszott, sajnos 3-0-ra megvert. Molnár Dávid viszont elvesztette a következő meccset 3-0-ra. Az ellenfele egy lengyel balkezes játékos volt, és minden szett szoros volt. A harmadik meccsen Bognár Bence 3-2-re szépített, majd Molnár Dávid a lengyel védő ellen maradt alul 3-0-ra. Sajnos, az eredmény nem mutatja, mennyire szoros volt a meccs. Így lettük bronzérmesek.

 

Hogyan értékeled a csapatot?
Régóta ismerjük egymást, egy helyen edzünk, a PTE PEAC-ban játszunk. Bognár és Mihalovics Dominik még régebb óta barátok, mindketten vajdasági magyarok. Ráadásul mind egy karra, a PTE Egészségtudományi Karára járunk. Teljes volt az összhang, úgy érzem, ez is vitt minket előre.

 

forrás: https://mefs.hu/egy-ezust-es-egy-bronzerem-a-pte-peac-asztalitenisz-csapatanak-dobogos-merlege-az-eej-n/