Év spotolója 2022

2022. DECEMBER 20. Hírek sport

65. M4 Sport – Az Év Sportolója Gála Magyarország kiemelkedő sport és kulturális eseménye, ahol valóban a legjobbakat díjazzák.

Kategóriánként a legjobb tíz közé kerülni óriási megtiszteltetés, ami azt mutatja, hogy szakemberek figyelik, követik a parasport eseményeit, a sportolók teljesítményét és a sportolók pedig igenis szeretnének ezen a „versenyen” is szerepelni, valamint minél jobb eredményt elérni.

Az elmúlt egy év alatt elvégzett munkánk elismerése a tízes jelölés egyéniben Szabó Alexandra által, míg párosban a pécsi Szabó Alexandra és Berkes Gergő, valamint a szegedi Hegedűs László révén.

Egyéniben Szabó Alexandra aranyérme, míg párosban az idei évben a tisztán pécsi felállásban szereplő, Szabó-Berkes vegyes páros két aranyérme hozta meg az elismerést a jelölésre. Az aranyérmeket a zágrábi és poznani World Boccia Challenger versenyeken sikerült elérni.

Ne felejtsük el megemlíteni Szabó Alexandra kiemelt Világkupa és Világbajnoki hatodik helyeit sem, hisz ezek is óriási eredmények.

Szappanos Zoltán, Para Boccia Szakosztályunk vezetője: A covid utáni első olyan évünk volt amiben teljes mértékben a sportra koncentrálhattunk, nem pedig a járványhelyzetre és az azzal járó állandó változásokra, lezárásokra.

Jövőre századik születésnapját ünneplő egyesületünknek, a PTE PEAC-nak köszönhetően csak a felkészülésre összpontosíthattunk, az eszközök, infrastruktúra és a szakmai háttér is a rendelkezésünkre állt.

Ezekben a sikerekben 10-16 ember szervezett munkájára volt szükség, legyen szó szállításról, edzés helyszín szervezésről, összetartásokról, önkéntesekről, segítőkről, az egyesület irodájában dolgozókról, de a szakemberekről se feledkezzünk meg (gyógytornász, dietetikus, szomatopedagógus) szóval egy igazi team áll mögöttünk, mellettünk, akiknek ezúton is köszönjük a támogatásukat!

16 éve építjük a boccia sportágat Pécsett és a nagyon sok munkának, alázatnak, a célba vetett hitnek, az egymás közti bizalomnak köszönhetően mind Magyarországon, mind a nemzetközi porondon egyre több szép eredménnyel büszkélkedhetünk.

Alexandra a Világ legjobb hat női sportolója között van kategóriájában, míg párosunk jelenleg hetedik a világranglistán.

Fontos kiemelni a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Para Boccia Szövetség és elnökének Csuri Ferencnek a támogatását.

Pécs Városa és a sportolók egyesülete büszke lehet, hogy ezen a kiemelt eseményen több pécsi sportoló is jelölést kapott. Bocciásaink mellett Konkoly Zsófia paraúszó is, aki PSN ZRT versenyzője.

Pécsett és az egyetemen a parasport otthonra lelt, dinamikusan fejlődik, egyre több sportág közül választhatnak a fogyatékossággal élők. Legyenek egyetemi polgárok, vagy Pécs és környékén élő, sportolni vágyók. Ez jó minta lehet más városok, egyetemek számára.

A fotókat készítette: Ruprech Judit