PEAC-os birkózó sikerek

2019. JÚNIUS 30. Hírek sport

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club birkózó szakosztályából 3 leányzó is kivívta az európai szereplés lehetőségét. 


Soliman Yasmine serdülő létére az olaszországi Faenzában képviselhette a magyar színeket 61 kilogrammban a kadet korosztály Európa Bajnokságán. Vecsernyés Mária a serdülők krakkói kontinensviadalán lépett szőnyegre 62 kilósok mezőnyben, míg az elmúlt években a PEAC számára számos kiváló sikert szállító Galambos Ramóna a minszki Európa Játékokon szerepelt.

A legnagyobb sikert Vecsernyés Mária szállította, aki bronzérmet szerzett Krakkóban, az Európa Bajnokság során elsőként a horvát Kastelan-t verte magabiztosan 10-0 arányban, majd az ukrán Oleskszivszka ellen birkózott, tőle sajnos 6-4 arányban szenvedett, de mivel a keleti szomszédunkat képviselő ellenfele a döntőbe jutott, így a pécsi versenyző a vigaszágon folytathatta a bronzéremért. A pécsi lány élt is a lehetőséggel, hiszen előbb orosz ellenfelét győzte le 6-4 arányban, majd görög ellenfelét verte 4-4 után tussal. Az így megszerzett bronzérem kiváló eredménynek számít a PEAC-os sportolótól.

Soliman Yasmin az olaszországi kadet viadalon nem járt hasonló szerencsével, hiszen az első meccsén szoros vereséget szenvedett a későbbi bronzérmestől, de a szakvezetők és szövetségi edzők dicséretét ezzel együtt is kiérdemelte az egy korosztállyal feljebb versenyző pécsi leányzó. Yasmin birkózása az alábbi linken érhető el:

https://www.youtube.com/watch?v=8xCNKQZ58gI&feature=player_embedded 

Galambos Ramóna ezúttal nem növelte éremgyűjteményét, hiszen a minszki viadalon sajnos az első körben vereséget szenvedett azeri ellenfelétől.