Pécsi Tudományegyetem

Pécsi Egyetemi Atlétikai Club

 

 

2014. április 7 – április 14.

cs, 04/17/2014 - 17:01 -- Paiger Kata
Nyomtatóbarát változatPDF változat

Vívás

Kadét és Junior Vívó Világbajnokság

2014. április 2-14.

Plovdiv, Bulgária

Tóth Gergely hétvégi sikeres, VB bronzérmes szereplése után a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokságon most eljött az ismétlés ideje, junior férfi párbajtőr versenyszámban reménységünk, Berta Dániel is végigmasírozott szinte a teljes mezőnyön, és bronzérmes teljesítményével megmutatta, hogy a PTE-PEAC PSN Zrt. vívójaként a világ élvonalába tartozik.

A legjobb 16 közé Dani, és a VASAS SC vívója, Bányai Zsombor jutottak. Berta a kazah Adaikint könnyedén győzte 15/5 arányban, míg Bányait sajnos a kínai Sun 15/13 arányban verte. Dani nagyon magabiztos vívással a francia Srecki ellen gyönyörű, 15/6 anyányú győzelmet ért el. Az esti fináléba egyedüli európaiként került be. A japán Yamadával kiélezett asszót vívtak, de végül a japán ellenfél nyert 15/13 arányban… aki meg is nyerte a világbajnokságot.

A versenyszámban összesen 175 induló állt pástra, Dani a csoportfordulóban 5 győzelem/1 vereség aránnyal végzett, s kezdte meg a táblán a küzdelmeket.

 

A harmadik magyar aranyérmet a fantasztikus győzelmet arató férfi párbajtőrcsapat szerezte meg a plovdivi Kadét és Junior Vívó Világbajnokság junior férfi párbajtőr csapat versenyszámában. A világbajnokság egyéni versenyében bronzérmet szerző Berta Dániel mellett a csapatot Bányai Zsombor, Cho Taeun Sándor és az egyéni versenyben ez alkalommal hazai ranglistás negyedik helyezése miatt nem induló Hamar Balázs alkották, aki remek tartaléknak bizonyult a csapatban. Ez a csapat szerzett aranyérmet a februári, jeruzsálemi Junior Európa Bajnokságon is, mely verseny egyéni versenyszámában Bányai és Hamar is bronzérmet hoztak el.

Bulgáriában a Junior Világbajnokság férfi csapat versenyszámában 35 ország küldöttsége vett részt. A magyar csapat a verseny izgalmas találkozóit egy káprázatos döntővel tette még emlékezetesebbé. A jeruzsálemi EB-n a fiúk az elődöntőben verték a spanyol csapatot 45/26 arányban, a Világbajnokságon ők voltak az egyetlen európai csapat, akivel megküzdöttek, de még az EB eredményét is sikeresen felülmúlták, hiszen a VB-n csak 23 találatot kaptak a spanyoloktól.

 

Berta Dániel: “Hát… Amilyen gyengére sikeredett a kezdés, olyan jó lett számomra a befejezés. Az elején valahogy nem éreztem a ritmust, de a döntőre sikerült összeszednem magam. Köszönhetően többek között Pálvölgyi Ágnes sportpszichológusnak, akivel napközben is beszéltem telefonon. Remek csapatunk van, és a Pbt. meg valamennyi mester mellett hadd köszönjem meg Bokrétás Csaba bácsinak is a speciális edzéstervét, ami a jelek szerint abszolút sikeres volt!”
/Idézve a 
Magyar Vívó Szövetség oldalán megjelent nyilatkozatok közül./

 

A magyar junior férfi párbajtőrcsapat tehát nem talált legyőzőre ebben az idényben, így ők jelenleg Európa és az egész világ legjobb együttese.

Köszönhető ez a kiváló csapatmunkának, és a természetesen a srácok mestereinek is: Berta Dániel mestere Danka Sándor, Bányai Zsombor mestere Halla Péter, Cho Taeun Sándor mestere Budai István, Hamar Balázs mestere Andrásfi Tibor.

Óriási gratuláció mindenkinek, kiemelten a siker pécsi szereplőinek: Berta Dánielnek és edzőjének, Danka Sándornak!

 

MEFOB – Debrecen

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság 2014 vívóversenyei idén is Debrecenben zajlottak. A PTE hallgatói több fegyvernemben is képviseltk városunk campusát.

 

Párbajtőr: Férfi párbajtőr egyéni versenyszámban 47 induló között a legjobb eredményt Hoffbauer Márk érte el 6. helyézésével. A csapatversenyen 11 egyetem csapata mérkőzött meg, ahol a PTE csapata – Hoffbauer Márk, Hesz Krisztián, Győrffy Kristóf, Mánfai Bence – ezüstérmet szerzett.
Női párbajtőr egyéni versenyszámban Antonovics Dóra 27 induló között végzett a 15. helyen. A csapatversenyben három erős egyetemi csapat ellenében a PTE párbajtőrözői (Antonovics Dóra, Magyar Zsanett, Stáczer Nóra) nem jutottak előre, így a 4. helyezést érték el.

 

Tőr: A férfi tőrözők egyéni versenyében 24 induló állt pástra, köztük Hoffbauar Márk a nyolcba jutás során esett ki, a 13. helyen végzett. Női tőrben az Antonovics Dóra, Magyar Zsanett, Stáczer Nóra alkotta csapat három csapat között a 3. helyen végzett.

 

Kard: Kard fegyvernemben a férfiak versenyében 27 induló között a PTE párbajtőrözője, Győrffy Kristóf értékes eredményt ért el, hiszen a 11. helyen végzett. A csapatok versenyében párbajtőrözők, és már nem aktív vívók tettek próbát hét csapat között: a Hoffbauar Márk, Győrffy Kristóf, Hesz Krisztián, Mánfai Bence alkotta csapat szép találatokat adott, de győzelmet nem értek el, így a 7. helyen végeztek. A nők egyéni versenyében a pécsett kardozó Magyar Zsanett ezüstérmet szerzett a 23 indulót felvonultató versenyben. Ugyanitt Stáczer Nóra 18., Antonovics Dóra a 22. helyezést érték el. A három hölgy a csapatok között is megmérettette magát: hét csapat között a 4. helyezésig vívták magukat.

 

VI. Hiper Kupa  – Budapest

A Hiper SE különleges, integrált verseny rendezett. A felnőtt B kategóriás párbajtőr versenyen kerekes székes vívók is elindulhattak, sőt, számukra ez válogatóverseny volt. Az integrált verseny azt jelenti, hogy ép és kerekes székes vívók együtt, egy versenyben indulnak, így az ép vívók is kerekesszékbe ülve vívnak, ha éppen kerekes székes a következő ellenfelük. Ez némileg átírja a vívásban amúgy is változékony papírformát, hiszen teljesen más technikát kíván meg. Miután Pécsett még nincs lehetőség  kerekes székes vívásra, így Plazzeriano Gábor, a PTE-PEAC vívója első alkalommal vívott székben. A két csoportfordulóban nem került össze kerekes székes ellenféllel, így hat győzelem négy vereség aránnyal 15-ként került a táblára, ahol azonban a nyolc közé jutásért a kerekes székes párbajtőrözők egyik legjobbja, Juhász Tamás 15/7 arányban verte, így a 14. helyen végzett a 32 indulós versenyben.

 

További információk: www.pecsivivas.hu

 

 

Férfi Röplabda

NB I. Rájátszás 9-11. helyért

2014. április 13.

Pécs, POTE csarnok

 

VANNET PTE-PEAC - SZESE Győr 3-2 (-22, 28, 17, -20, 8)

 

VANNET PTE-PEAC: Balla P., Balla R., Horváth, Kovács, Storcz, Takács. Cs.: Fodor, Gyöngyösi, Kaszás (liberó), Kiss, Szabó D. (liberó).

 

Gyöngyösi Zoltán játékos-edző:

"Mindenkinek játéklehetőséget adva nyertük a szoros mérkőzést, az utolsó szettben kijött a csapatok közti különbség."

 

VANNET PTE-PEAC - DEAC 3-1 (22, -17, 18, 16)

 

VANNET PTE-PEAC: Balla P., Balla R., Demeter, Fodor, Kovács, Kiss. Cs.: Gyöngyösi, Horváth, Kaszás (liberó), Storcz, Szabó D. (liberó)., Szabó G.

 

Gyöngyösi Zoltán játékos-edző:

"Az idény utolsó mérkőzésén nagyon látszott, hogy vége a bajnokságnak..."

 

(SZESE - DEAC 3-0 (22, 14, 23))

 

Ezzel kialakult az alsóházi végeredmény:

 

9. helyezett VANNET PTE-PEAC 29 pont

10. helyezett DEAC 13 pont

11. helyezett SZESE 10 pont

 

Gyöngyösi Zoltán játékos-edző, VANNET PTE-PEAC:

"Hibátlanul hoztuk az alsóházi mérkőzéseinket, így nagy fölénnyel szereztük meg a 9. helyezést. E mellett a cseréink is sok játéklehetőséghez jutottak, láthattam, hogy ki hol tart. A bajnokságot egy hét győzelemből álló sorozattal fejeztük be, ami jó alap lehet a jövőre nézve, de igazából elégedett nem lehetek, mert szerettünk volna idén is bejutni a rájátszás felsőházába. Sajnos az alapszakaszban volt egy megingásunk, közvetlen riválisunk pedig edzői és játékos fronton is beleerősített, így nem volt reális esélyünk a nyolcba kerülésre.

A külső okok mellett azonban sok saját magunk által elkövetett hiba is volt, amit ki kell elemeznünk, a konzekvenciákat pedig le kell vonnunk. Még nem tudom, hogy miként lesz a folytatás, a közeli hetekben azonban meg kell hoznunk a következő idényre vonatkozó döntéseket. Játékosként, edzőként, és szakosztályvezetőként sem vagyok elégedett az évünkkel, és elsősorban nem a végeredmény miatt. Tudtam, hogy a második év egy osztályváltás után nehéz lesz, mert az ellenfelek már ismernek minket, számolnak velünk, de sajnos a mi lendületünk, lelkesedésünk is megtört kissé, nem tettünk bele elég munkát, odafigyelést ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Jövőre csak akkor vállalok szerepet a csapat működtetésében, ha motivált, fejlődni akaró, ambiciózus játékosaink lesznek, akik hajlandóak nagyon keményen dolgozni a csapatért, egyrészt a pályán, másrészt az egyéb tevékenységekben.

Néhány hetes levezetésünk lesz most, közben pedig igyekszünk kiharcolni az egyetemi bajnokságban a négyes döntőbe jutást. Ebben a Szegedi Egyetem lesz az ellenfelünk, a bejutás egy oda-visszavágó mérkőzésen dől el április végén, május elején. Májusban pedig már megyünk a strandra is, de nem fürdeni, hanem edzeni, mert több játékosunk szeretne sikeresen szerepelni a 2014-es strandröplabda versenyeken."

 

További információk: http://www.peacroplabdapecs.hu/  

 

Női Röplabda

NB II.

2014. április 13.

Budapest

 

H. Zrínyi SE – PEAC 3 - 2

 

További információk: https://www.facebook.com/peacnoiroplabdapecs

 

 

Férfi labdarúgás

Megye I.:

2014. április 13. (16.00)

Bogád

 

Bogád SE - PEAC 2-2 (2-1)

 

Góllövők:

Blaázs G. ’31., ’32.

Illetve:

Gelencsér P. ’1.

Fülöp A. ’81.

 

Utánpótlás:                U19    PEAC - Bogád    5:0

U17    PEAC - Bogád     3:0

U15    PEAC - Nagykozár  6:0

 

További információk: http://adatbank.mlsz.hu

 

 

Női kosárlabda

 

NBI.

2014. április 11. (19.00)

Szekszárd

 

Atomerőmű KSC-Szekszárd – PEAC-Pécs 54-81 (17-26, 13-23, 10-19, 14-13)

KSC Atomerőmű Szekszárd: Studer Zs. 4, Scekic, Hajdu 8/6, Zele 13, Singleton 6. Cserék: Dusanic 6, Studer Á. 6/3, Theodorán 3/3, Simon A., Kotnik 6, Tamis 2.

 

PEAC-PÉCS: Reid 16/9, Raksányi 7, Jovanovic 10, Nagy-Bujdosó 8, Bishop 10. Cserék: Kublina 12/9, Fűrész 8, Nagy D. 8, Kaposi 2, Raus, Kiss V.

 

Zseljko Djokics: „Büszke vagyok rá, hogy bejutottunk a legjobb négy közé, ezzel elértük célunkat. Ez történelmi siker, ennek a csapatnak karaktere, szíve és tudása is van. Ezekre kell építkeznünk a jövőben.”

 

További információk: http://www.peacpecs.hu/tartalmak/Bejutott_a_legjobb_negybe_a_PEAC

 

 

 

Férfi kosárlabda

NB I. 'B'

Keresztjáték a 17-24. helyekért

2014. április 18.

Tiszaújváros

 

Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK - PTE-PEAC 94-48 (23-15, 24-9, 25-12, 22-12)

 

További információk: zz39@freemail.hu

 

 

 

Férfi kézilabda

NBII.:

2014. április 13. (18.00)

Pécs, PTE csarnok

 

PTE PEAC – Rinyamenti KC 25 – 35 (11-24)

 

Juniormérkőzés:

PTE PEAC – Rinyamenti KC 32 – 32 (13-20)

 

További információk: lipizo69@gmail.com

 

 

Asztalitenisz

Extra Liga:

2014. április 10. (17.00)

Pécs PMMIK csarnok

150 néző

 

PTE PEAC Kaló-Méh - CVSE Swietelsky-Wewalka  1:9

Lakatos/Pázsy – Nagy/Fazekas – 1:3 (9,-8,-13,-5)
Pázsy – Szita – 0:3 (-8,-9,-10)
Dudás – Fazekas – 2:3 (-6,8,-8,9,-8)
Lakatos – Nagy – 2:3 (-3,4,11,-8,-8)
Pázsy – Fazekas – 1:3 (-9,8,-5,-10)
Lakatos – Szita – 0:3 (-8,-12,-4)
Dudás – Nagy – 1:3 (-7,8,-4,-5,)
Lakatos – Fazekas – 3:1 (8,-6,7,9)
Pázsy – Nagy – 1:3 (9,-5,-8,-8)
Dudás – Szita – 1:3 (-7,8,-7,-7)

 

További információk: gabor.orosz84@gmail.com

 

 

PEAC
15. heti eredmények

Szakosztály

Mérkőzés

Időpont

Helyszín

Eredmény

Bajnokság

Asztalitenisz
(PTE PEAC Kalo-Méh)

PTE PEAC Kalo-Méh -
CVSE Swietelsky Wewalka

2014.04.10. (17.00)

Pécs, PMMIK csarnok

1 - 9

Extra Liga

Férfi kézilabda

PTE PEAC - Rinyamenti KC

2014.04.13. (18.00)

Pécs, PTE csarnok

25 - 35

NBII.

Férfi kosárlabda

Tiszaújvárosi Tisza TV Phoenix KK - PTE-PEAC

2014.04.11. (18.00)

Tiszaújvárosi

94 - 48

NBI/B.

Férfi labdarúgás

Bogád SE - PTE PEAC

2014.04.13. (16.00)

Bogád

2 - 2

Megye I.

Férfi röplabda
(vanNet PTE-PEAC)

Alsóházi rájátszás 9-11. helyért

2014.04.13.

Pécs, POTE csarnok

PEAC - SZESE 3 - 2
PEAC - DEAC 3 - 1

NBI.

Női kosárlabda
(PEAC-Pécs)

PEAC-Pécs - Szekszárd

Szekszár - PEAC-Pécs

2014.04.09. (20.00)

2014.04.11. (19.00)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Szekszárd

72 - 57

54 - 81

NBI. Play-off

Női röplabda

H. Zrínyi SE - PEAC

2014.04.13. (11.00)

Budapest

3 - 2

NBII.

Vívás

Kadét és Junior Vívó Világbajnokság

2014.04.03-12.

Plovdiv, Bulgária

Berta Dániel 3.hely (egyéni)
1.hely (párbajtőr csapat)

Kadét, junior

PEAC
16. heti események

Szakosztály

Mérkőzés

Időpont

Helyszín

Ár

Bajnokság

Férfi kézilabda

Mecsek Takarék SE - PTE PEAC

2014.04.19 (16.00)

 

ingyenes

NBII.

Férfi kosárlabda

PTE-PEAC - Szolnoki Olaj KK U23

2014.04.18. (18.45)

Pécs, PTE csarnok

ingyenes

 

Férfi labdarúgás

PTE PEAC - THERMAL SPA SIKLÓS FC

2014.04.19 (11.00)

Pécs, Verseny utca

ingyenes

Megye I.

Női kosárlabda
(PEAC-Pécs)

Uniqa Euroleasing Sopron - PEAC-Pécs

PEAC-Pécs - Uniqa Euroleasing Sopron

2014.04.15. (18.00)

2014.04.18. (18.30)

Sporon

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

Diák: ingyenes

NBI. Play-off (elődöntő)

Női röplabda

PEAC - Haladás VSE-SZoESE

2014.04.19. (15.00)

Pécs, POTE csarnok

ingyenes

NBII.

PEAC HONLAP:http://peac.pte.hu 

PEAC FACEBOOK: https://www.facebook.com/peac.pte

magyar
Tags: 
You shall not pass!