Szoros meccset vívtak egymás ellen férfi kosarasaink a megyebajnokságban

2021. NOVEMBER 2. Hírek esemény

PEAC III.: Major 28/12, Moosz 24/6, Pákozdi 15, Mogyorósi 12, Lajos 4, Gergely 4, Pontyos 2, Szilágyi -, Huszka - 

PEAC II.: Simon 29/3, Baluka 17, Al-Farhat-, Mojzes 16/6, Dr. Cselik 4, Cserék: Borka 6/3, Puska 5, Czéh 5, Marton 1, Lendvai 3/3, Győr 6, Bujtor-

 

Faultok: 22:22

Büntetők: 28/17

 

Játékosedző: Dr. Cselik Bence

Másodedző, technikai vezető: Czéh Gábor, Galambos Attila

 

Dr. Cselik Bence, játékosedző ( PEAC II.) „Címvédőként hozzá kell szoknunk, hogy minden minket szeretne megverni és minden mérkőzésre maximális koncentrációval kell kiállnunk. A PEAC III. új csapat a bajnokságban és az NB2-es csapatunk kevesebb játéklehetőséget kapó tagjai alkotják, mely csapat tavaly közel volt az NB1/B-be való feljutáshoz. 

 

Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz és a PEAC III. akár még a végső győzelemre is esélyes a bajnokságban, egy jól szervezett, minden nap edző csapatról van szó, fiatal játékosokkal és a kezdő centerünk ezen a meccsen nélkülöznünk kellett. Ennek ellenére bizakodva vártuk a mérkőzést. A tavalyi kerethez képest igaz voltak távozók, de számos új játékost kell/kellett beépítenünk igen rövid idő alatt. 

 

Áldás és egyben teher is, hogy a 18 fős keretünk majd mindegyik játékosa megállná a helyét egy megyés csapat kezdő ötében. Ilyen formán szoknunk kell, hogy melyik meccsen mi lesz a megfelelő keret és megfelelő rotáció.

 

Magunkhoz képest sokkal enerváltabban kezdtük a mérkőzést, de az első negyed első felében úgy tűnt, hogy akár nagyobb különbséggel és megléphetünk, sajnos nem így lett és a félidőre 6 pontos hátrányban voltunk. Sok hibával, motiváció nélkül játszottunk, ami úgy tűnt a félidei melegítésnél, hogy nem is fog változni. Szerencsére némi szerkezeti átalakítással, jóval fegyelmezettebb játékkal és kiváló védekezéssel új erőre kapott a csapat és egy elképesztő 3. negyednek köszönhetően kiegyenlítettük a mérkőzést és a 4. negyedben a rutinunknak is köszönhetően megnyertük a meccset, amit sok szabálytalanság és kemény játék jellemzett. 

 

Sok munka áll még előttük, hogy megfelelően összeszokjon a keret és a mentális hozzáállásban is kell javulnunk, de idén is a bajnoki cím megszerzése a cél és ezért mindent meg is fogunk tenni! „

 

Moosz Milán, vezetőedző (PEAC III.): Hasznos meccs volt mindkét csapat számára. A mérőzés remek alkalom volt arra, hogy rájöjjek, játékvezető szeretnék lenni. A jövőbeli kollégáim úgy tudom, már nagyon várnak, érkezni fogok a tanfolyamra.