Röplabda

 

 

Röplabda aloldalaink

 

Női röplabda | Férfi röplabda | PEAC liga

 

 PTEPEACVOLLEYBALL

 ptepeacvolley@gmail.com

 ptepeacvolley

 (30) 960 98 33, (30) 630 50 09

 

Bemutatkozás

A PEAC röplabda szakosztályában a célkitűzés a színvonalas amatőr sport, játékosaink tanulás vagy munkavégzés mellett röplabdáznak, anyagi juttatásban nem részesülnek. Saját nevelésű játékosok és a PTE-re érkező röplabdázók alkotják a felnőtt csapatokat. Az edzésszám heti 3-4, az edzéseket szakképzett edzők irányításával végzik a sportolók. Csapataink az országos másodosztályban versenyeznek, de olyan alapképzésben részesülnek, hogy a tehetséges, motivált játékosok később magasabb szinten is meg tudják állni a helyüket.

A járványhelyzetben is folyamatosan biztosítva voltak az edzéslehetőségek és folynak a bajnokságok, de sok nehézség akadályozta a munkát. Ennek ellenére létszámunk folyamatosan bővül, 200-nál többen röplabdáznak már a PEAC-ban. Ez többek közt annak is köszönhető, hogy néhány éve kiépítettük a bázisiskolai rendszerünket, így három általános iskolában és három középiskolában is működnek már előkészítő csoportjaink.

 

 

 

FÉRFI SZAKÁG

Felnőtt csapat NB II. A csoport 
Nyolc NB I-es év után tavaly úgy döntött a vezetőség, hogy az NB II-be nevezi a csapatot, mert sok meghatározó játékos visszavonult. Az idei szezonra beérni látszik a Szabó Tamás edző által tavaly megkezdett építkező munka.

U19 csapat OIB II. osztály 
Sajnos ez a győzelem – vereség arány sem jelentett továbbjutást, így csapatunk az alsóházban folytatja szereplését.

U17 csapat OSB II. osztály
Figyelembe véve, hogy sokszor csak az U19-es korosztállyal együtt tud készülni ez a korosztály, a helyezésük reális.

U15 csapat OGYB II. osztály 
A korábbi években ebben a korosztályban gyakran a mezőny végén állt csapatunk, mert csak itt kezdték el a gyerekek az egyesületi edzéseket. Most, hogy már korábban tudunk velük foglalkozni, ez a lemaradásunk eltűnni látszik.

U13 csapat OMB II. osztály 
A járványhelyzet miatt ebben a korosztályban csak két hivatalos mérkőzést tudtunk játszani, érthető módon ezt a korosztályt érintik leginkább a korlátozások, mivel ők még nincsenek oltva. A bajnoki táblázat így értelmezhetetlen, mert más-más mérkőzésszámot játszottak a csapatok.

 

NŐI SZAKÁG

Felnőtt csapat NB II. B csoport 
Női csapatunk az előző idényben a Kaposvárral együttműködve az NB I-ben szerepelt, de kiesett. Idén új alapokra helyeztük a csapat működését, kizárólag a saját nevelésű játékosainkból és az egyetemistákból építkezünk. Ennek szellemében az ősz folyamán az U19-es csapatunkból 11 fő kapott lehetőséget Horváth Alexandrától, többen közülük alapemberré váltak. Bíztató, hogy a nehezebb kezdés után a csapat az utolsó négy mérkőzését zsinórban nyerte, legértékesebb az előzőekben veretlen TRSE hazai 3:1 arányú legyőzése.

U19 csapat OIB II. osztály
Rendkívül tehetséges korosztályunk, szettarányuk 35:1, jó esély van rá, hogy a bajnokság végén dobogós helyért küzdjenek. 11 fő már a felnőtt csapatban is lehetőséget kapott, többen alapemberré váltak.

U17 csapat OSB II. osztály Nyugat 
Tavaly a III. osztályban második helyen végzett ez a korosztály, így osztályt léptek, közben a csapat meghatározó játékosai korosztályt váltottak, így a jelenlegi keretnek bele kell erősödnie a II. osztályú bajnokságba. Játékuk szépen fejlődik, remélhetően ez hamarosan az eredményekben is megmutatkozik.

U15 csapat OGYB II. osztály Nyugat
Ebben a korosztályban rendkívül sok gyerek röplabdázik nálunk, folyamatosan érkeznek az újabb jelentkezők. Edzéskorban le vagyunk maradva az ellenfelektől, sokan jóval régebb óta játszanak, de igyekszünk felzárkózni.

U13 csapat OMB II. osztály Nyugat
A tabella nehezen értelmezhető, mert a csapatok különböző számú mérkőzést játszottak, mi szerencsére kilencszer is pályára tudtunk lépni. Előremutató, hogy már ebben a korban tudunk foglalkozni a gyerekekkel egyesületi keretekben, ez korábban nem így volt. Az alapképzés nagyon jól halad, U13-ban ez a fő célkitűzésünk, nem az eredményesség.

 

PEAC LIGA

Idén hívtuk életre ezt a versenyzési formát, annak érdekében, hogy az országos bajnokságokban nem, vagy csak keveset játszó röplabdásainknak is legyen játéklehetősége. Saját utánpótlás játékosaink mellett iskolai csapatok, egyetemi csapatok, öregfiúk versenyeznek itt, még Bonyhádról is érkezik résztvevő. Sajnos a járvány miatt egyes kategóriákban csak egy fordulót tudtunk megrendezni, ennek ellenére jövőre minden kategóriában szeretnénk folytatni a versenyeket.

Női „A” kategória | Csapatok száma: 4. | Fordulók száma: 3. | Játékosok száma: 33.
Női „B” kategória | Csapatok száma: 7. | Fordulók száma: 3. | Játékosok száma: 73.
Férfi kategória | Csapatok száma: 4. | Fordulók száma: 1. | Játékosok száma: 30.
Mini (4:4) kategória | Csapatok száma: 12. | Fordulók száma: 1. | Játékosok száma: 78.
Mini (2:2) kategória | Csapatok száma: 7. | Fordulók száma: 1. | Játékosok száma: 14.
Összes résztvevő: 228 fő. Jelenlegi vagy alumni PTE hallgató: 48 fő.

 

Szakosztály vezetése

Dr. Horváth Balázs - szakosztályvezető
Szabó Tamás - gazdasági vezető, vezetőedző
Gyöngyösi Zoltán - vezetőedző
Dulánszky Jenő - Technikai vezető
Németh Zsófia - Technikai munkatárs

 

Edzőink

NBII FérfiSzabó Tamás, vezetőedző
U19 FiúFodor Bence, edző
NBII NőiHorváth Alexandra, vezetőedző
U19 leányGyöngyösi Zoltán, vezetőedző
U19 leányStorcz Tamás, edző
U17 fiúFodor Bence, edző
U17 leánySzékely Barbara, edző
U17B leányBedő Gergely, edző
U15/U13 FiúBaranyai Zoltán, edző
U15/U13 FiúJakab András, edző
U15 leányMagyar Liza, edző
U15B leányVásárhelyi Gábor, edző
U13 leányGyörgyfalvi Kármen, edző
U12 leány, fiúBaranyainé Kiss Zsuzsanna, edző

 

Edzések helyszínei:

 

Képgaléria

 

 

 

Vissza a főoldalra

 

Letölthető dokumentumok: