A női kézisek 2021-es évét értékeltük

2021. DECEMBER 17. Hírek sport

Nehéz, de sikeres éven van túl nőikézilabda-szakosztályunk. A lányok a 2020/2021-es szezont a második helyen zárták az NB II. Dél-nyugati csoportjában júniusban, és bár sokáig hiányérzet volt sok mindenkiben ez miatt, hiszen jó eséllyel pályáztak a bajnoki címre, mára már mindenki átértékelte ezt, és büszke az ezüstéremre. A mostani szezonban is nagyon szépen menetel előre a Papp László vezette együttes, és bár pontegyenlőséggel, de a Szekszárd jobb gólkülönbségének köszönhetően a második helyről várják a tavasz kezdetét. Réb László szakosztályvezetővel beszélgettünk a 2021-es évről.

 

Ebben az idényben már nem volt annyi betegség, de a tavalyiban a vírussal is meg kellett küzdenetek, többen a szezon legfontosabb része előtt lettek betegek, volt, akinek a felépülése is elhúzódott.

Így van, de utólag elmondhatjuk, hogy a világjárvány okozta változások, feladatok jó kezelésének köszönhetően egyesületünk/szakosztályunk jól alkalmazkodott ezen furcsa helyzethez. Mindent elkövettünk annak érdekében, hogy sportolóinkat ne veszítsük el, és hogy szinten tartsuk fizikai és mentális állapotukat. Óvatosság, fertőtlenítések, karanténok és zártkapus mérkőzések jellemezték a szezont. Nem maradtak el a betegségek és a sérülések sem, amiket számtalan orvosi vizsgálat, és nagyon óvatos, orvosi/gyógytornászi felügyelet alatti rehabilitációk követtek. No de mikor legyen vitéz az ember, ha nem akkor, amikor nagyon nehéz és kihívásokkal nehezített a helyzet – mesélt a járvány okozta nehézségekről Réb László.

 

Mindezek ellenére a csapat odaért a második helyre, és ezzel az ezüstéremmel az utóbbi időszak legjobb eredményét érte el.

 A 2020/2021-es szezon után a gárda jelentős változáson ment át, több kulcsjátékos abbahagyta a kézilabdát, de sikerült őket fiatalokkal pótolni, és így vágtatok bele a felkészülésbe augusztus elején.

Nyáron átalakulva, megfiatalodva, döntően egyetemistákból álló felnőtt csapatunk megkezdte a 2021/2022 szezonra történő felkészülést, amiről most már elmondhatjuk, jó sikerült, ugyanis csapatunk jelenleg a Szekszárdi FGKC-val azonos pontszámmal a vezeti az NB II-es bajnokságot a téli szünetben. Célunk a dobogón végezni.

 

Augusztusban csatlakozott a felnőtt csapathoz Kozármislenyből Acsai Sarolta, Bácsalmási Blanka, Németh Orsolya és Takács Vivien, Zalaegerszegről érkezett Borbély Lili, és szezon közben igazolt a PEAC-ba Péter Panna és Kovács Dorina, emellett kettős játékengedéllyel szereplő játékosok is segítik a bajnoki szereplést.

 

Az ifjúsági csapat is komoly átalakuláson ment át, az edzőváltást követően Pálmai Viktória irányítja az együttest ebben a szezonban.

Célunk, hogy szeretnénk alternatívát kínálni azon játékosoknak, akik a Pécsi Tudományegyetemet válasszák a jövőbeni tanulmányaik elsajátítása érdekében!