Alapszakasz győztesek férfi NB2-es kosarasaink

2022. MÁRCIUS 10. Hírek sport

Moosz Milán vezetőedző értékelése, és várakozásai a rájátszást tekintve: 

 

18 alapszakaszbeli nérkőzésünkből sikerült 17-et megnyernünk, mindössze egyszer botlottunk meg, Oroszlányban.

Ezzel a teljesítménnyel komoly előnyre tettünk szert, hiszen a minket "üldöző" Oroszlány és Szombathely csapataival szemben megnyugtató, 3-as győzelmi előnyünk van. 

Következik a rájátszás, ahol az alapszakasz első 5 helyezettje játszik egymással oda-visszavágót, az alapszakaszbeli eredmények hordozásával. (Oroszlány, Szombathely, Dávid Kornél KA, Dombóvár, PEAC). Ha a matekot nézzük, valószínűleg elég lesz 4 mérkőzést megnyernünk, de 5 győzelem elérésével biztosan a Nyugati Csoport bajnokai lehetünk. Természetesen nem számolgatni szeretnénk, hanem ha lehet, minden mérkőzést megnyerni. 

 

Az NBII bajnokság négy csoportból áll: Nyugat, Közép/A, Közép/B, Kelet.

 

A folytatásban, a Nyugati Csoport 1. helyezettje a Középső (Budapesti Régió) "A" vagy "B" Csoport 2. helyezettjével, a Nyugati Csoport 2. helyezettje a Középső "A" vagy "B" csoport 1. helyezettjével játszik egy oda-visazavágót, sorsolás alapján, kuparendszerben.(A Keleti Csoportnál persze ugyanez a rendszer). Aki ezen túljut, bekerül a "Final 4"-ba, melynek megnyerése jogot biztosít a jövő szezonbeli, magasabb osztálybeli, NB1/B szereplésre.