Életének 78. évében elhunyt Dr. Koronics Károly, a PTE-PEAC egykori Szakosztályvezetője, asztaliteniszezője és örökös vezérszurkolója.

2022. JANUÁR 27. Hírek sport

2022. január 26-a esti óráiban Dr. Koronics Károly, mindenki Karcsi bácsija örökre ránk bízta az asztalitenisz generációk nevelését.

Karcsi bácsi hosszú ideig a pécsi Zöldért vezérigazgatói terhei mellett vezette a PEAC, valamint a Vasasi Bányász asztalitenisz szakosztályát, sőt emellett szeretett sportágának megyei elnöki teendőit is ellátta a rendszerváltás idején. Emblematikus alakként vált minden pécsi asztaliteniszező példaképévé. Szűnni nem akaró optimizmusával, tenni akarásával adott erőt a játékosoknak.

Kedvessége, őszinte odaadása és végtelen jóindulata tette jobb emberré a körülötte élőket. Humora és pozitív kisugárzása és szemléletmódja számtalan nehézségen juttatta át az elmúlt időszakban, a legutolsó akadályt azonban már nem léphette át. Sportolói és emberi mivoltában is példakép volt. A családja, gyermekei, Eti néni iránt érzett kimeríthetetlen szeretetével tanította a PEAC család tagjait arra, hogy a Család, Barátok és Sport szeretete mindennek elébe helyezendő.

Mély fájdalommal, megrendüléssel fogadtuk halálhírét, valamennyi hozzátartozó felé őszinte részvétünket fejezzük ki, a PEAC családja saját halottjaként tekinti, emblematikus gondolatait, szavait és emlékét örökké őrizzük.

 

„A helyes ütőfogást el ne engedjétek!”