IFMA Muay Thai világbajnokság Bangkok 2021.

2021. DECEMBER 14. Hírek sport

2021-ben ismét megrendezésre került a Muay Thai világbajnokság, kitörve a virtuális térből, igazi küzdelmekkel, mérkőzésekkel. A Muay Thai szerelmesei számára nem csak az két év kihagyás utáni megmérettetés lehetősége, hanem az a tény is inspiráló volt, hogy a világbajnokság a sportág őshazájában Thaiföldön került megrendezésre. A magyar delegáció tagjaként 10 utánpótlás korú és 12 fiatal felnőtt ill. felnőtt válogatott sportoló utazott Bangkokba.

A szigorú beutazási szabályok, oltási igazolás, PCR teszt, mellett karantén Hotel, verseny helyszínére történő belépéshez napi PCR teszt szükségeltetett, maszk használati kötelezettség mellett. Sajnos így is volt magyar sportoló, aki pozitív Covid teszt eredmény miatt nem tudott versenyezni. (Rendben van, tünetmentes, de karanténban várja a hazautazás lehetőségét.)

A thaiföldi versenyre 73 ország versenyzői érkeztek és a hazai sportolókat is a legjobbak képviselték (Világ bajnokok, One Championship bajnokok, Max Muay Thai bajnokok), így nehéz küzdelmek vártak a Magyarokra.

A PEAC Kűzdősport szakosztályát három sportoló képviselte Ladover Bálint U23 +91kg, Ladover Barna U18 -67kg (edző Horváth László) és Melis Bálint András U18 -54kg (edző Blazsekovics Ferenc)

Ladover Bálint, mint U18-as világbajnok érkezett Thaiföldre és sikerült az ismétlés U23-ban ismét a dobogó legmagasabb fokára léphetett (egyedüli magyar aranyérmesként)!

Ladover Barna és Melis Bálint egyaránt 5. helyen végeztek, de nincs okuk az elkeseredésre, mert ez volt az első nemzetközi Muay Thai versenyük, ahol Ők voltak az egyedüli utánpótlás korú magyar sportolók akik nyerni tudtak.

Gratulálunk a PEAC versenyzőinek teljesítményükhöz!

A magyar csapat eredménye U23 korosztály 1 arany, 1 bronz, felnőtt korosztály 2 ezüst, utánpótlásban 3 bronzérem.

A következő megmérettetés 2022 február 13. Európa Bajnokság (junior és felnőtt korosztály) Európa Kupa (Gyerek és Kadét) Isztambul.