Bírkózás

Ezzel a lépéssel nagy lehetőséget kapott a pécsi birkózás, amely rövid idő alatt látványos változáson ment keresztül. Míg korában egy kis tornateremben heti 3X1,5 órában zajlottak a birkózó edzések mellékállású edzőkkel, addig az összeolvadást követően már főfoglalkozású vezető edző irányításával a városban két helyen indultak be az edzések.

Folyamatosan jelen vagyunk több általános iskolában, ahol a tanrendbe illeszkedve tartunk mozgáskoordinációs és készségfejlesztő órákat az alsó tagozatos diákok számára. Ennek eredményeként növekvő számban tudunk lehetőséget biztosítani a legügyesebb birkózópalántáknak, akik az Anikó utcai Általános Iskolában heti 3 alkalommal edzve sajátíthatják el sportágunk alapjait.

Igazolt versenyzőink az egyetem területén (Pécs, Ifjúság utca 6.) a hét 5 napján tudnak felkészülni a soron következő megmérettetésekre, versenyekre.

 

Célok:

  • a birkózó sport népszerűsítése lokális szinten
  • a pécsi egyetemistáknak edzés lehetőség és versenyeztetés biztosítása
  • mielőbb szeretnénk elérni, hogy a korosztályok, úgymond összeérjenek, diákoktól (9-10 évesek) egészen a felnőtt korosztályig. Ezt folyamatos toborzó és népszerűsítő programokkal próbáljuk elérni.
  • a népszerűsítésen túl természetesen célunk, hogy minél több versenyzőt neveljünk, adjunk a válogatottnak

 

Vissza a főoldalra