Parasport - Rolling Basket szakág

 

 

 sportolnifogok

 

 baranya@hunbasket.hu

 06 30 979 4372

 www.rollingbasket.hu

 

Bemutatkozás

A kerekesszékes kosárlabda sportág versenyeinek szervezése a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) feladat- és hatáskörébe tartozik. A Baranya Megyei Kosárlabda Szövetség megszervezett Pécsett egy kerekesszékes kosárlabda csapatot, azzal a céllal, hogy megismertessék a helyi sérült emberekkel a sportolás szépségét, lehetőségét, egy támogató csapathoz való tartozás érzését, példát adjanak a sorstársaknak és az épek társadalmának egyaránt.

Ezen törekvéssel összhangban 2017 őszén Pécsett megszervezték a Kerekesszékes Kosárlabda Magyar Kupa döntőjét, hogy megmutassák a baranyaiaknak, milyen izgalmas, látványos játék ez, amely egyben paralimpiai sportág is. Ezt követően kezdődött a csapat tagjainak toborzása.

2018 május óta tartunk edzéseket, 2019 február óta az akadálymentes Nemzeti Kosárlabda Akadémián (Pécs, Megyei u. 74/1.) heti két alkalommal.

2018-ban a csapatot a PTE PEAC sportegyesülete a Parasport Szakosztályába fogadta be Rolling Basket néven.

A sportolási lehetőség megteremtése mellett a csapat tagjai számára a sportorvosi ellátás, a sporttudományos és rehabilitációs háttér is biztosított egyfelől a PTE ÁOK Klinikai Központ szakszemélyzete, másfelől a PTE ÁOK Sportmedicina Tanszékkel való együttműködés által.

Egy év felkészülés után elindultunk a magyar kerekesszékes kosárlabda bajnokságban. Azóta részt veszünk a bajnoki küzdelmek mellett a Magyar Kupában is.

Az egyéni fejlődést, az összetartozást, a csapatkohéziót a közös utazások és a közösségi programok erősítik.

A versenysport és a tömegsport egyaránt fontos számukra. Vannak játékosok, akiknek a

válogatottság, a paralimpiai részvétel a célja, míg másoknak a mozgás öröme és a csapathoz

való tartozás a fontos. Szeretnének hozzájárulni továbbá ahhoz is, hogy a PTE PEAC Parasport Szakosztálya erős vidéki bázisa legyen a parasportoknak.

Mindenkit örömmel látnak: épeket és sérülteket (gerincsérülteket is); lányokat és fiúkat; fiatalokat és idősebbeket egyaránt! Amennyiben szükséges, az edzésre történő szállításról is gondoskodunk!

Együtt kerekebb!

 

 

 

 

 

Szakosztály vezetése

Janovics László - csapatvezető

 

Edzőink

Mogyorósi András - játékos-edző

 

Edzések helyszínei:

Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs Megyeri u. 74/1.

 

Képgaléria

Fotó: Ruprech Judit