Vívás PtePeacVivoszakosztaly

 pecsivivas@gmail.com

 36 30 816 14 03

 www.pecsivivas.hu

 

Bemutatkozás

A vívószakosztály, mind tradíciói, mind eredményei miatt a PEAC egyik legjelentősebb szakosztályának számít. Mint alapító szakosztály az 1923-as kezdéstől állandóan jelen van az Egyesület életében, mely idő alatt a vidéki vívás egyik fellegvárává vált. A szakosztály kezdetben az egyetemi hallgatók vívásoktatását tűzte ki célul, mely feladat a város többi vívóműhelyének megszűnését követően folyamatosan bővült, jelenleg a PEAC biztosítja az utánpótlásképzést, az egyetemi, felnőtt, szabadidős és veterán vívást párbajtőr fegyvernemben. A szakosztály méltán lehet büszke az elmúlt közel 100 év eredményeire, azonban legbüszkébb talán az elmúlt 25 év eredményeire lehet, mely során a Danka Sándor, Gaál Csaba és Pécsett tartózkodásáig Dancsházy-Nagy Tamás által vezetett műhely sportolói az ország legjelentősebb párbajtőrutánpótlását jelentették. Az edzők és sportolók áldozatos munkájának köszönhetően Berta Dániel, Peterdi András felnőtt válogatott lett, míg Tóth Gergely, Csobó Dávid, Öhlmüller Sarolta, Gyenis Réka az utánpótlásválogatottakban kapott fontos szerepet. A pécsi műhely eredményességét mutatja, hogy az imént említett válogatott versenyzők Budapestre igazolása után is újabb és újabb válogatott versenyzőket nevel.

A Hesz Krisztián vezetőedző szakmai vezetése mellett működő szakosztály elsősorban a 8 és 12 év közötti gyermekeket várja, bízva abban, hogy a közös munka révén a sport, vívás megszerettetése mellett újabb és újabb eredményes sportolót adhat a PEAC a hazai sport legsikeresebb sportágának. A szakosztály természetesen minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a sportág kipróbálása kapcsán.

A PTE-PEAC Vívószakosztálya integrált szakosztály, azaz az épek mellett a kerekesszékes sporttársak jelentkezését is várja.

 

Korosztályok

Veterán korosztályok (40+) - Ide régi vívók jelentkezését várjuk
Egyetemi vívás - PTE hallgatóit várjuk, félévente meghirdetett kurzusainkon.
Felnőtt (21 év felett) 
Junior (17-20 év)
Kadet (15-16 év)
Serdülő (U14)
Újonc (U13)
Gyermek (U12)
Törpici (U9-11)

A PEAC vívószakosztálya nyitott minden korosztály irányában, az ideális kor a vívás elsajátítására 8-12 év.

 

Szakosztály vezetése

Hoffbauer Márk - szakosztályvezető

 

Edzőink

Hesz Krisztián - vezetőedző
Danka Sándor - edző
Bokrétás Csaba - edző
Patócs Zsolt - edző, iskolai vívás, Belvárosi Általános Iskola
Farkas György - edző
Hesz-Antonovics Dóra - edző
Mátyási Lili - edző
Németh Sára - edző
Varga Tamásné Haraszti Krisztina - edző, iskolai vívás, Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium
Danka László - fegyvermester

 

Edzések helyszínei:

7630 Pécs, Engel János u. 15., Református Gimnázium, tornaterem
7621 Pécs, Megye utca 15., Belvárosi Általános Iskola, tornaterem

 

Képgaléria