Cheerleading

ELÉRHETŐSÉGEK

 ptepeaccheerleading

 cheerpecs@gmail.com

 pte_peac_cheerleading

 

BEMUTATKOZÁS

Pécs első és egyetlen cheerleading szakosztálya. 

A cheerleading a talajtorna, az akrobatika és a tánc egyvelege. A szurkoláson alapszik, ezért nagyon dinamikus, látványos, életöröm jellemzi. 

A Cheerleading divízió gyakorlatai emelésekből, dobásokból, összeépült piramisokból, talajakrobatikából állnak. 

A Performance Cheer divízió a Freestyle Pom, Jazz és Hip-hop kategóriákat foglalja magába, azaz ezen stílusok táncmozdulatait ötvözi talajakrobatikával, emelésekkel, látványos térformákban. 

A szakosztály megalapításának ötlete a PTE Táncegyüttesnek a show cheer, hip-hop és jazz területén elért sikereiből származik. A Princeton és Harvard egyetemek felkért cheerleading csapataként a Dunai Regattán, többszörös Interregionális Kupa és MEFOB győztesekként a PTE Táncegyüttes szakmai vezetésével és tagbázisával jött létre 2021 szeptemberében a Pécs Cheer Squad. Ekkor az egyetemista korosztály mellett elkezdődött az utánpótlásnevelés is freestyle pom kategóriában. 2022 májusa óta a PTE PEAC Cheerleading szakosztályaként működünk. Azóta tovább bővültek versenygyakorlataink. Cheerleading és Performance Cheer divízióban egyaránt versenyzünk, utánpótlás és felnőtt korosztályban, egyéni, páros, group és team kategóriákban is. 

Már első évünkben nagyszerű eredményekkel mutatkoztunk be, és két Európa-bajnoki kvalifikációt is szereztünk hip-hop és jazz team kategóriában. Mindkét divízióban többszörös magyar bajnoki címmel rendelkezünk, vezetésünkkel a PTE csapata is számtalan magyar egyetemi bajnoki címet szerzett a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságokon. 

2023-tól vezetésünkkel működik a Magyar Cheer Hip-Hop Válogatott és a Magyar Egyetemi Cheer Hip-Hop Válogatott.

Célunk elsősorban e dinamikus sportág megismertetése és megszerettetése a gyermekekkel és az egyetemistákkal egyaránt. 

Csapatunk már 3 éves kortól várja az érdeklődőket. Az óvodás korosztály angol nyelvű „AcroDancEng” akrobatikus-táncos foglalkozásokon vehet részt, majd iskolás kortól nyernek betekintést sportolóink a cheer világába.

Mottónk: Végy egy adag kemény munkát, adj hozzá sok kitartást, locsold meg motivációval, fűszerezd egy csipet őrülettel, majd tálald szívvel és szenvedéllyel!

 

SZAKOSZTÁLY VEZETÉSE

Dr. Perjes Beatrix - szakosztályvezető
 

EDZŐINK

Szalai Kata – vezetőedző
Horváth Tamás – vezetőedző
Bartalos Mendi Kiara – utánpótlásedző
Majoros Ivett – utánpótlásedző
Nagy Attila – akrobatika edző
Laufer Zsófia – tornaedző
 

KOROSZTÁLYOK

tiny - 3-6 éves
mini - 5-8 éves
primary - 8-12 éves
youth - 12-15 éves
junior - 15-18 éves
senior - 16 éves kortól

 

Edzések helyszínei:

  • Ifjúság útja 6. B épület – PTE Tánc- és mozgásterem
  • Ifjúság útja 6. A épület – PTE TTK szertornaterem
  • Ifjúság útja 6. A épület – PTE TTK RG terem

 

Képgalériák

(a további képek megtekintéséhez kattintson ide!)