A hétvégén Szolnokon álltak pástra a vidék legjobb felnőtt párbajtőr vívói

2022. OKTÓBER 30. Hírek eredmények

Október 29 és 30. között került megrendezésra Szolnokon a 2022-es szezon Felnőtt Vidékbajnoksága. Párbajtőrőzőink nagyszerű teljesítményt nyújtottak minden versenyszámban sikerült érmet szerezni.

A felnőtt férfiak népes mezőnyében – 82 induló – hat vívónk képviselte egyesületünket. A csoportkör Hesz Krisztiánnak sikerült a legjobban minden ellenfelét sikerült legyőznie és a csoportkör utáni rangsor 2. helyén várta a táblaküzdelmeket. Merkl Leventének Kajli Ákosnak és Rab Attilának 5 győzelmet és 1 vereséget, Siker Mihálynak 4 győzelmet és 2 vereséget, Koszó Brúnónak pedig 2 győzelmet és 3 vereséget sikerült szereznia a csoportkörben.
A csoportkörben Merkl Leventének, ugyan még volt egy veresége, a tábla mérkőzések alatt azonban senki sem tudta legyőzni, számára innentől kezdve nem volt megállás. Első aszójában klubtársával Brúnóval találkozott és nyert 15-12 arányban, onnan sorozatban debreceni (15-6), debreceni (15-7), veresegyházi (15-7), diósgyőri (15-11) és végül érdi (15-9) ellenfelét is magabiztosan verte, és nyerte meg a versenyt.
Hesz Krisztiánnak és Rab Attilának egy hajszálon múlott a döntőbe jutás előbbi 10 utóbbi 12. helyen zárt, míg Kajli Ákos 19., Siker Mihály 43., Koszó Brúnó az 53. helyen végzett.

A nők 41 fős mezőnyében számos felnőtt és utánpótlás válogatott vívó mellett 3 pécsi hölgy is indult. A csoportkört Varga Tímea 4 győzelemmel és 1 vereséggel, Machlik Míra és Machik Bori 3 győzelemmel és 2 vereséggel zárta.
A tábla vívás Mírának sikerült a legjobban, előbb kecskeméti majd Avengardeos versenyzőnél bizonyult jobbnak 15-7, majd 15-12 arányban, és jutott be a legjobb 8-as döntőbe. Itt a győzelem már nem jött össze neki, debreceni ellenfelét sajnos nem sikerült legyőznie. Míra végül a 7., Bori a 14., Timi a 19. zárta a vidékbajnokságot.   

A másnapi csapatversenyről mind a férfi mind a női csapatunk bronzéremmel tért haza.

A férfiak 17 csapatos mezőnyében a pécsi csapat a 8-ba kerülésért előbb az Avengarde együttesét verte 45-22 arányban, majd a baranyai rangadón a komlói vívókat múlta felül 45-29 arányban a 4-be kerülésért. A döntőbe jutás sajnos már nem sikerült nekik, a szombathelyi vívók jobbnak bizonyultak náluk 1 tussal a hosszabbításban. A Debrecen elleni bronzmérkőzést Merkl Levente szinte egymaga döntötte el (+12-t vívott) és ezzel éremhez juttatta a PEAC csapatát.

A nők 8 csapatos versenyében lányaink is baranyai rangadóval kezdtek, ahol 45-31-es győzelmet arattak a legjobb 4-be jutásért. A következő asszóban a debreceni lányoknak sikerült visszavágni a fiúk vereségéért, így a lányoknak nem sikerült a döntőbe jutás. A bronzmeccs azonban nekik sikerült jobban és verték a Csomorkány SE vívóit és duplázták meg a PEAC csapatbronzainak számát.

Gratulálunk!

További képek megtekinthetők a Galériában: http://peac.pte.hu/kepgaleria/2022-oktober-29-30-felnott-parbajtor-verseny-szolnokon-