Eredményes évzárás a vívó szakosztályunknál

2022. DECEMBER 19. Hírek eredmények

Két bronzérem, egy csapat hatodik hely, értékes helyezések a PTE-PEAC vívóitól a 2022. évi Felnőtt Országos Vívó Bajnokságról!

 

A Magyar Vívó Szövetség hagyományosan a karácsonyt megelőző hétvégén tartja a felnőtt korosztály hazai csúcseseményét az Országos Bajnokságot, melyet a hagyományokhoz híven integrált szemléletben rendeztek meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban.

Az integrált szemlélet a PEAC-ban is erősen jelen van, hiszen az Egyesület önálló parasport szakosztállyal rendelkezik, valamint a vívó szakosztályban is jelen van a kerekesszékes vívás. A szakosztályban a szakágban jelenleg csak Somogyvári Imre készül, elsősorban az épp vívókkal történő aszózással és iskolázással. Danka Sándor tanítványa mind párbajtőrben, mind tőrben bronzérmet szerzett.

A PEAC többi vívója párbajtőr fegyvernem mamutmezőnyeiben mutatta meg tudását. A lányok 120 fős mezőnyében a legjobban Jakobi Júlia végzett a 24. helyével, mely eredménnyel értékes pontokat szerzett a junior ranglistára is, olyannyira, hogy várhatóan a 2023-as évet az udinei Világkupa versenyen kezdheti. A lányok közül Hajdu Réka 41., Doma Boglárka 52.,  Imre Luca 70., Machliki Míra 82., Doma Zsófia 86. helyen zárt. A férfiak 180 fős mezőnyében legjobban Hardi Ádám zárt az 56. helyezésével, Farkas Bulcsú 76. Kószó Dalla Molle Brúnó 79., Merkl Levente 88., Siker Mihály 97. helyen végzett.

Az elmúlt években is büszkék lehettünk a párbajtőrcsapatainkra, hiszen valamelyikük mindig bejutott a 8 közé, ez ezúttal a lányoknak sikerült, akik Doma, Hajdu, Imre, Jakobi összeállításban a nyolc közé jutásért a Honvéd Szondi csapatát verték kiélezett csatában (45-42), a négy közé jutásért nem bírtak a BVSC-vel, majd a helyosztókon megverték az utánpótlásválogatottakkal felálló VASAS-t (45-36), végül az 5. helyért való mérkőzésen 42-35-re kaptak ki az MTK-tól.

A Bokrétás Csaba által vezetett lány csapat így 6. helyen zárt a 19. fős mezőnyben. A Farkas, Hardi, Kószó, Merkl összeállítású férfi négyes a 16 közé jutásért magabiztosan verte a Ludovika SE második számú alakulatát, majd a legjobb 8 közé jutásért az MTK-tól szenvedett vereséget, a 9-16 közötti helyosztókat nem vívták le, így a rangsor alapján a férfi gárda 15. helyen zárt a 34 fős mezőnyben!

A Magyar Bajnokság szombati napján az idei kadet csapat Európa-bajnoki ezüstérmes csapat tagjaként köszöntötték Farkas Bulcsút és edzőjét Hesz Krisztiánt.

Gratulálunk az elért eredményekhez!

http://peac.pte.hu/kepgaleria/vivas-2022-december-17-18-