Szenior Kézilabda Világkupa

2023. MÁJUS 25. Hírek eredmények

2023. május 18-21 között rendezték meg a Horvátországi Omisban - immár hatodik alkalommal – a Szenior Kézilabda Világkupát (Masters Handball World Cup). Egyesületünk már az előző években is képviseltette magát a megmérettetésen, évről évre jobb eredménnyel. Szakosztályunk két korcsoportban indított csapatot (40+, 50+). Játékosaink túlnyomó része volt és jelenlegi PEAC-os játékosok. Az elmúlt években kimagaslóan jó eredményeket értünk el, szinte minden évben felállhatunk a dobogó valamelyik fokára.

Bár a szomszédunkban folyó háború miatt se orosz, se ukrán csapatok nem vettek részt a tornán, miden eddiginél több, 76 csapat indult a világkupán. A világ minden tájáról érkeztek csapatok (román, lengyel, egyiptomi, indiai, hondurasi, görög, szlovák, litván, cseh, német, olasz, chilei, portugál).  A korábbi évektől eltérően egy nappal a mérkőzések előtt érkeztünk, hogy a fárasztó utazás ne befolyásolja az eredményeinket. Érdekes módon az 50+ kategóriában több csapat nevezett. Négy csoportban, összesen 19 csapat versengett a végső győzelemért. Lengyel, olasz, chilei, magyar, és román csapatokkal kellett játszanunk azért, hogy aranyéremért játszhassunk a zárónapon. A döntőben az a lengyel csapat várt ránk, akikkel tavaly is a döntőt vívtuk és amelyik a saját „ágán” mindenkinél legalább 4 góllal jobb volt. Sajnos megismétlődött a tavalyi forgatókönyv és idén is ők lettek a bajnokok. A tavalyi év után idén is másodikak lettünk.

A „fiatalabb” csapatunk is csoportelsőként jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba, ahol az elődöntőben egy rendkívül erős szlovák csapattal kellett megküzdeni! Az első félidei „gyengélkedés” után, taktikát váltva egy hihetetlenül izgalmas meccsen maradtak alul a fiúk, mindössze 1 góllal. A harmadik helyért Honduras csapatával játszottak és egy igen kemény, férfias meccsen, végül három góllal győztek.

Így mindkét csapatunk érmes lett. Azt gondolom nem maradt bennünk hiányérzet, minden gólért, jó védekezésért megküzdöttünk. Az érmeket és a kupát egy felejthetetlen díjátadó ünnepség keretében vehettük át!

                                                                                                      

A csapatok tagjai:

40+ Varga Csaba, Szajkó János, Barabás Tamás, Werner Richárd, Virág László, Radó Gábor, Csókás Norbert, Vajda Kornél, Lévay Tamás, Deák András, Varga Nándor Gábor, Szögi Balázs, Dr. Monori Tamás (edző)

50+ Bánhidi Pál, Lipcsik Zoltán, Brunner Béla, Zeke József, Balog Zoltán, Gelb Zoltán, Kemenes Péter, Hoffmann Ákos, Kasza Gábor, Jaczkó László, Szabó Iván, Somogyi Kornél, Pók Csaba, Palatinus Imre, Hiczfelder Tamás, Jandó Róbert, Dr. Monori Tamás, Jedlicska Zsolt (edző)

Gratulálunk az eredményekhez! #hajráPEAC

Képek: http://peac.pte.hu/kepgaleria/szenior-kezilabda-vilagkupa-2023-