Vívás eredmények a november 26-27-ei hétvégéről

2022. NOVEMBER 28. Hírek eredmények

Bravúros eredmények a Magyar Kupa válogató versenyén és a Pósta Sándor emlékversenyen.

A szombati napon felnőtt férfi és női válogató vívóverseny volt Budapesten.  A férfiak 121 fős mezőnyében Pécsről Farkas Bulcsú és Siker Mihály indult el. Bulcsú 5 győzelem és 1 vereséggel zárta a csoportkört, míg Misi 2 győzelmet és 4 vereséget gyűjtött, így mindketten feljutottak a direkt kieséses táblára. A táblán Misinek nem sikerült győznie 15-9 es vereséget szenvedett és a 83. helyen zárta a versenyt. Bulcsúnak a jó csoportkörének hála nem kellett vívnia a 64-be kerülésért, így első tábla aszójában a legjobb 32-be jutásért vívott. Itt nagyon jó és taktikus vívással 15-9-es győzelmet és jutott a legjobb 32-be. A következő ellenfele a válogatott alapembere Koch Máté és sajnos nem sikerült borítani a papírformát, Máté jutott tovább a következő körbe, míg Bulcsú a 24. helyen zárta a versenyt.  “Nagyon meg vagyok vele elégedve, az utóbbi időben egy ínhüvely gyulladás miatt, sokkal kevesebbet tudott edzeni, mint amit szerettem volna.”- mondta Hesz Krisztián a PEAC vívással foglalkozó szakosztályának vezetőedzője. A nők versenyén 70 fő indult és itt is 2 pécsi vívó állt pástra, név szerint Imre Luca és Jakobi Júlia. A lányok mindketten közepes csoportkört zártak, 3 győzelmet és 3 vereséget szereztek és jutottak fel a táblára. Első aszójukban mindketten öttusázó ellenfelet kaptak, a győzelem azonban csak Julcsinak sikerült, Luca sajnos vereséget szenvedett és a 45. helyen végzett. Julcsinak a következő körben a győzelem már nem jött össze, vereséget szenvedett a válogatott kerettag Dékány Kingától. Julcsi végül a 25. lett. 

Vasárnap Baján rendezték meg a 6. Pósta Sándor szabadidős férfi és női emlékversenyt, ahol klubunkat 14 férfi és 6 női versenyző képviselte.  A férfiak mezőnyében az első helyet Farkas Bulcsú (aki előző nap még a felnőtt válogatón vívott) szerezte meg. Akárcsak szombaton, vasárnap is összeszedetten vívott egyáltalán nem látszott rajta a kihagyás, vagy az előző napi verseny. Rajta kívül Lippai Máténak (15 évesen) jutott még a legjobb 8-ba és végül 7. helyen zárt. 

Pécsi eredmények:  1. Farkas Bulcsú, 7. Lippai Máté, 11. Rab Attila, 12. Kajli Ákos, 17. Mátyás Pál, 19. Hesz Krisztián, 21. Szendelbacher Dénes, 22. Eklics Gábor, 26. Kovácsfi-Till Áron, 27. Koszó Brúnó, 28.Lippai Tibor, 36. Siker Mihály, 40. Kosztor-Nemes Boldizsár, 50. helyezett Dr. Herke Csongor.

 A lányok versenye Doma Zsófinak sikerült a legjobban. Zsófi veretlenül zárta a csoportot és magabiztos vívással jutott a döntőbe, ahol nagyon szoros aszóban 1 tusos vereséget szenvedett és végül ezüstérmes lett. Zsófin kívül Hajdú Réka jutott a legjobb 8 közé, és végül 5. helyen végzett.  Pécsi eredmények: 2. Doma Zsófia, 4. Hajdú Réka, 9. Doma Boglárka, 12. Dr. Herke-Fábos Katalin, 15. Machlik Míra, 19. helyen végzett Varga Tímea.

 Gratulálunk a szép eredményekhez!