Eredmények és tisztújítás a PEAC Küldöttgyűlésén

2022. MÁJUS 18. Hírek sajtótájékoztató

2022. május 17-én tisztújító küldöttgyűlést tartott a PTE PEAC, amelynek keretében a pénzügyi és szakmai, valamint a Felügyelő Bizottság beszámolója mellett újraválasztották Prof. Dr. Ács Pongrác ügyvezető elnököt, Decsi István társadalmi elnököt, az elnökség eddigi tagjainak, Czéh Lászlónak, Hári Józsefnek, Dr. Horváth Balázsnak, Dr. habil Laczkó Tamásnak és Dr. Turi Ákosnak újra megszavazta a bizalmat a küldöttgyűlés, továbbá két új tagot is köszönthet az elnökség, Lukács Gergelyt és Szögi Balázst. 

A korábbi elnökségi tag, Schwara László, valamint a Felügyelő Bizottság elnökének Prof. Dr. Bachmann Bálintnak Prof. Dr. Ács Pongrác PEAC örökös tiszteletbeli tagja elismerést nyújtott át. 

A felügyelő bizottság elnöki posztját a következő időszakban Dr. habil Fábián Adrián a PTE Jogi Karának dékánja tölti be, a bizottság további két tagságára pedig az eddigi személyeket, Dr. Melczer Csabát és Orosz Gábort támogatta egyhangúlag a küldöttgyűlés. 

Prof. Dr. Ács Pongrác a küldöttgyűlés során kiemelte az elmúlt 10 év eredményeit, amelyek között az állami támogatások növekedése, az Egyetem rendszeres, a stabil működést biztosító támogatása, a sportolói létszám közel 40%-ot elérő növekedése, a lezárult és folyamatban levő infrastrukturális bővülés és a professzionális működés kiépítése kapta a legnagyobb hangsúlyt.

A küldöttgyűlés utolsó napirendi pontjaként a PEAC 17. szakosztályának, a Cheerleader szakosztályt terjesztette elő, amely létjogosultságát bizonyítja, hogy nagy múlttal rendelkezik a PTE kötelékében, továbbá olimpiai sportágként kerül akkreditálásra. A PTE PEAC Cheerleader szakosztály küldetése a hazai élmezőnybe történő kerülésük mellett a PEAC további sportágainak támogatása is.