Heti beszámoló

2020. OKTÓBER 5. Hírek sport

Felnőtt csapataink kikaptak, utánpótlásunk szépen szerepelt!

Miután nem láttam a két vasárnapi felnőtt mérkőzést, összefoglaló helyett a két vezetőedző nyilatkozatát olvashatjátok!

Megyei I. osztályú csapatunk Bólyban szenvedett 4:1 arányú vereséget! Gólunkat Fűrész Bence szerezte, Fiáth Pétert kiállították.
Lőrinc Antal vezetőedző: „Kapitális egyéni hibák miatt, hiába voltunk végig mezőnyfölényben, a gólokat a Bóly rúgta. Gondjainkat tetézte, hogy megmagyarázhatatlan egyéni fegyelmezetlenség miatt 30 percet emberhátrányba játszottunk. Hiába készültünk a mérkőzésre, ha ezekben a döntő pillanatokban amatőr hibákat vétettünk. Gratulálok a Bóly csapatának!"

Megyei II. osztályú gárdánk Lánycsókon kapott ki 5:2 arányban. Mind a két gólunkat Sztruhár Botond szerezte. Laki Gergelyt a 80. percben kiállították.
Molnár Gábor vezetőedző: Több volt ebben a mérkőzésben, mint amennyit kihoztunk belőle. Aki csak az eredményt látja, azt hiheti sima mérkőzés volt. 3:2-nél, ha berúgjuk a helyzeteinket, de sajnos a sportban a „ha" nem játszik. Fiatal csapatunk, rutintalan még, ezért a döntő szituációkban gyakran rosszul döntünk.

U19-es csapatunk Gelencsér Bálint 2, Cserti – Csapó Bendegúz, Nagy Péter, Duli Bálint és Pankász Balázs góljaival 6:2-es győzelmet ünnepelhetett. Meggyőző gólerős játékával rászolgált a gárda a 3 pontra. Hátul Nagy Gergő felépülése óta a védelem oszlopa, a csapatkapitány Tenyeri Zsombor rengeteg labdát szerez, és jól irányítja a csapatot. Gelencsér Gergőnek egy félidő elég volt 2 gólhoz és 2 gólpasszhoz. Ha most egy tehetségkutató zsűrijeként értékelnénk, most az mondhatnánk: - Megérkezett a csapat az NB III-as bajnokságba.
Csak így tovább srácok, már jövő héten, pénteken, Szentlőrincen is, ahol egy nehéz mérkőzés vár rátok.

U17-es csapatunk tékozló dzsentriként bánik a pontokkal. Két héttel ezelőtt a Nagykanizsát, ezen a héten a Nagyatádot focizta le a pályán. A pontokat mégis a vendégek vitték el, mert amíg mi minden helyzetünket elszórjuk, az ellenfelek kegyetlenül megbüntetnek érte bennünket. Hiába Csürke Péter hetek óta tartó bombaformája, hiába Bogdán Dávid és Bogdán Bálint sprintereket megszégyenítő gyorsasága, hiába az egész csapat akarása, valami kis apróság még hiányzik ahhoz, hogy megnyerjük azokat a meccseket, ahol jobbak vagyunk. A csapatnak helyzetkihasználásban kell feltétlenül fejlődnie és akkor, a tabellán is lényegesen előrébb lesz a jelenlegi 11. helynél.

U15-ös csapatunk rangadót veszített a héten. A kiemelt csoport két hibátlan csapatának mérkőzésén 3:0 arányban maradtunk alul a Sportolda hasonló korú fiataljaitól. A mérkőzés után beszélgetve megütötte a fülemet a fiúk egy mondata! - „A Sportolda jobban akarta a győzelmet."
Srácok! Bármi előfordulhat! Lehet, hogy jobb ellenféllel találkoztok, lehet, hogy sok a sérült, a beteg. Lehet, hogy egy meccsen nem jön össze semmi. Azonban, az, hogy az ellenfél jobban akarja a győzelmet az SOHA! Ajánlom figyelmetekbe, Benedek Tibor szavait, amit képként a beszámolóhoz csatolok. Ha ezt mindig a szemetek előtt tartjátok, mindig emelt fővel jöhettek le a pályáról. Most pedig fejeket fel, és játszatok úgy, ahogy az első két mérkőzésen tettétek.

U11-es csapatunk a hétvégén futsal bajnokságon vett rész, amely fordulóját a PEAC rendezte az egyetemi sportcsarnokba. Kiváló körülmények között eleinte kicsit megilletődötten kezdtünk, de végül két győzelem és egy döntetlen lett a hétvége mérlege. Pécsváradot 1:0, Dombóvárt 3:0 arányban győztük le, a Majos csapatával 2:2-es döntetlent játszottunk. Ezzel két forduló után 5 győzelemmel és egy döntetlennel az első helyen tanyázik a kis sikerre ítélt gárdánk.
Nagyon szeretem ennek a korosztálynak az eseményeit nézni, mert ők még annyira romlatlanok és tiszták. Tudnak sírni egy kihagyott helyzet, egy rossz passz, vagy elhibázott mozdulat után, és hihetetlen öröm csillog a szemükben egy megnyert mérkőzés végén. Gratulálok gyerekek!

U7 - U9-es korosztálynak Bozsik fesztivált rendeztek a hétvégén. Csapataink nagyszerűen szerepeltek. Már két hét kemény, céltudatos edzésnek is látványos eredménye volt a pályán. A négy meccsükből hármat megnyertek a lurkók. A PEAC kiemeltjei a fesztiválon Molnár Marcell és Molnár Ákos lettek. Köszönjük az edzők áldozatos munkáját, jó úton vagytok, csak így tovább!