Heti beszámoló 2020-11/1

2020. NOVEMBER 9. Hírek sport

Mindenki vigyázzon magára, környezetére!

A szigorú szabályok betartása ellenére hozzánk is begyűrűzött a vírus, ezért felnőtt csapataink nem játszottak mérkőzést a héten. Egyik megyei I. osztályú játékosunk rosszul érezte magát múlt vasárnap este. Hétfőn teszteltette magát, ami sajnos pozitív eredményt hozott. Vezetőségünk rövid mérlegelés után, úgy gondoljuk nagyon felelősségteljes döntést hozott. Ezen a héten minden felnőtt edzés és mérkőzés elmaradt. Rendeltünk gyorsteszteket és a hét elején minden játékost, aki kapcsolatban volt a megbetegedett labdarúgónkkal leteszteljük. Reméljük, mindenki negatív eredménnyel a kezében folytathatja a felkészülést a következő feladatokra. Szívesen játszottunk volna, hiszen a soron következő ellenfélnél, a Bodánál a sérültek mellett három meghatározó játékos is hiányzott eltiltás miatt, azonban úgy gondoljuk, hogy az egészség, a becsület, és a tiszta lelkiismeret mindennél fontosabb. Egy játékost pénteken teszteltünk, hogy nyugodt szívvel küldhessük játszani az ifi csapatba. Negatív tesztje minket és magát a sportolót is megnyugtatta.

Utánpótlásunkat szerencsére ez az ügy nem érintette, mert nem volt kapcsolata a megbetegedett sportolónkkal. A két első csapathoz tartozó edző közül az egyik sérült, így sem edzésen, sem mérkőzésen nem vett részt. A másik pedig már átesett a betegségen, így védettsége van.

Reméljük, kedden megnyugodhat minden érintett és folytathatjuk a bajnokságot, amennyiben folytatódik. Van olyan csapat, aki még csak négy meccset játszott és van olyan, aki már tizenegyet. A 12. fordulóban, a hét mérkőzésből ismét csak ötöt játszottak le a hétvégén. Elgondolkodtató, sok kérdést vett fel, de ezt nem itt és most nekünk kell megválaszolni.

 

U19-es csapatunk fontos mérkőzést veszített el 3:2 arányban a Bonyhád fiataljai ellen. Gelencsér Gergő újra vezér volt. Rúgott két gólt, kihagyott egy 11-est (amit ő harcolt ki), folyamatos nyomás alatt tartotta az ellenfél védelmét. Hátul sajnos meghatározó emberek hiányoztak, így a szokatlan összetételű védelem gyakran kinyílt. Feltétlen dicséretet érdemel Pankász Balázs, a sérüléséből visszatérő Illés Patrik és Csürke Péter, aki U17-es játékosként nem első alkalommal játszik kiemelkedően idősebbek között is. Szombaton a Kaposvár ellen lehet javítani.

 

U17-es csapatunk a tovább robog. Sorozatban negyedik győzelmét aratta, ezúttal 14:1 arányban lemosva a Bonyhád serdülőit. A gólokon Bogdán Dávid 5, Bogdán Balázs 4, Serényi Barnabás 3, Kovács Zoltán és Horváth Barna osztoztak. Jelenleg már a táblázat 6. helyét foglaljuk el, ami újoncként gyönyörű teljesítmény. Hajrá srácok, kapjátok el a Kaposvárt is!

U15-ös csapatunk fölényben játszott mégis pont nélkül maradt. Hiába sok helyzet, hiába a mezőnyfölény, a mérkőzést gólra játsszák. Ebből a Komló szerzett egyet, így a végeredmény PEAC U15 – Komló U15 0:1. A csapat befejezte az őszi szereplését és a reménykeltő 3. helyről várja a tavaszi folytatást. A támadásbefejezés gyakorlása biztosan edzésanyag lesz Stiefel László csapatánál a felkészülési időszakban.

 

U14-es csapatunk Molnár Dániel 2 és Egréder Marci góljai ellenére sajnos 7:3 arányú vereséget szenvedett a Bóly csapatától. Elmondtuk már, lényegében U13-as korú csapatunknak tanuló évnek szántuk az idei bajnokságot az egy évvel idősebb korosztályban, az erősebb, kiemelt csoportban.. Tehetséges, ügyes, szorgalmas gyerekek, akik nyáron klubhűségükről is tanúbizonyságot tettek. Sokkal bátrabban, vagányabban és nem mellesleg fegyelmezettebben kell játszaniuk és akkor nagyon sok örömük lesz még PEAC színekben. Jövő héten, kedden, Kozármislenyben zárják a szezont, igazi presztízs mérkőzés lesz, hajrá srácok!

A legapróbbak teljesítménye a hétvégi fesztiválon, újra büszkeséggel tölthette el szüleiket, edzőiket. A két U9-es csapatunk a 10 mérkőzéséből hetet megnyert. A PEAc kiemelt labdarúgói ezen a fesztiválon: Potos Patrik, Aczél Ábel és Weintraut  Roland lettek.

Ma már mosolyogva gondolunk vissza a nyári gondjainkra, amikor az U7 és U9 gazdátlanul és létszámhiányosan várta a felkészülési időszakot. Szerencsére jöttek focizni vágyó lurkók és azóta is folyamatosan érkeznek, az eredményes munkának köszönhetően. Kóbor Péter vezetésével, Kurucsai Kornél és Szabó Zoltán segítségével ma már ők az egyik legrendezettebb, legmegnyugtatóbb korosztályunk. November közepétől terembe vonulnak az gyerekek és a téli időszakban ott folytatják a munkát. A helyszínről és időpontokról a héten értesítünk mindenkit.