Hétvégi PEAC röplabda torna

2022. OKTÓBER 17. Hírek sport

Kedves Szurkolóink!

A férfi NBII. alapszakasz 2. tornája Szolnokon került megrendezésre, 2022.10.15-én. A fiúk mindkettő meccsüket megnyerték.

 

GLP Nyíregyháza - PTE-PEAC 1:3 (25:22, 19:25, 22:25, 21:25)

 

PTE-PEAC: Kecskés B., Baumholczer M., Kerék K., Fischer M., Ujhelyi B., Szabó T. Csere: Oletics B. (libero), Gál M.

Játékos edző: Szabó Tamás.

 

Szabó Tamás: 

"Nagyon nehezen kezdtük a mérkőzést, egyáltalán nem találtuk a saját ritmusunkat. A támadásaink eredménytelenek voltak és futottunk az ellenfél után. A második szettben megtaláltuk önmagunkat és onnan már azt a játékot játszottuk ami a miénk. A harmadik szett elejét rosszul kezdtük ezért hat pontos hátrányt kellett ledolgoznunk, de olyan tartása van már a csapatomnak, hogy eredménytől függetlenül a maximumot nyújtja mindenki. Az utolsó szettet már fegyelmezett játékkal, viszonylag könnyedén hoztuk. A mérkőzés előtt tartottam a GLP csapatától, hiszen az előző szezonban NBI-ben játszottak, ezért különösen örülök, hogy sikerült a saját játékunkat rájuk erőltetni."

 

PTE-PEAC - Szolnoki SPC 3:1 (17:25, 25:23, 25:15, 26:24)

 

PTE-PEAC: Kecskés B., Baumholczer M., Kerék K., Fischer M., Ujhelyi B., Szabó T. Csere: Oletics B. (libero), Illés Á. (libero), Baranyi B., Gulyás B., Várbíró T.

Játékos edző: Szabó Tamás.

 

Szabó Tamás: 

"Nagyon megnehezítette a dolgunkat a fiatal szolnoki csapat. Nagyon képzett, ügyes játékosok alkotják a keretet, sőt vannak akik előtt nagy jövő áll. Nem volt egyszerű semlegesíteni a játékukat, de fegyelmezett munkával sikerült föléjük kerekednünk. A megbeszélt taktika maximális betartása mellett folyamatos nyomás alá tudtuk helyezni ellenfelünket, így tudtuk megtörni a lendületüket. A csapatomban játszó fiatal játékosokat is dicséret illeti, hiszen a legnehezebb szettben kaptak főszerepet és nagyon szépen tartották magukat."

 

"Az egész tornára jellemző volt az a fajta magabiztosság ami miatt, egy percig sem sem volt kétséges a két győzelem. Az előző két szezonban elvégzett edzésmunka és a győzelmek valamint vereségek hatására olyan tartása lett a felnőtt csapatnak, ami nem engedi a csüggedést. Úgy gondolom, ez a legnagyobb eredmény amit az elmúlt két évben elértünk, ebből az érzésből tudunk úgy táplálkozni, hogy a szoros végjátékokat rendre a saját javunkra tudjuk fordítani."- fejtette ki a csapat vezető edzője.

 

Csak így tovább!

Hajrá PEAC!