Megyei I. osztályú csapatunk mentette meg ezt a hetet.

2021. OKTÓBER 13. Hírek sport

Két örömhírrel kezdhetjük a 40. heti beszámolót. A munkaterület átadásával kezdetét vette a műfüves pályánk borításának cseréje. Amennyiben az időjárás is kegyes lesz hozzánk, novembertől vadonatúj a legmodernebb technikával készült műfüves csodán edzhetnek és játszhatnak a PEAC játékosai. Már csak 20-at kell aludni! 

 

Felnőtt megyei I. osztályú csapatunk megmutatta erejét, a tabella végén álló Harkány ellen. Makai 4, dr. Hergenrőder 2, Miltner 2, Gelencsér G. 2, Gelencsér B, Hadobás, és egy öngóllal 13:1 arányban múlta felül ellenfelét. Az eső és a mély talaj ellenére fegyelmezetten, az ellenfelet megtisztelve azzal, hogy végig komolyan vették a találkozót játszottak a srácok. A két csapat közötti különbség így gólokban is megmutatkozott. Továbbra is a második helyen állunk, veretlenül a Pécsvárad mögött. Szombaton a Szederkény ellen szeretnénk tovább növelni a pontjaink számát.

0 

Megyei II osztályú csapatunk elvesztette első pontjait és 490 perc után gólt kapott. A Töttöst valószínűleg 10 mérkőzésből 9-szer simán legyőznék, de most nem sikerült. Kimaradt helyzetek, kimaradt 11-es, rossz döntések, pontatlanság jellemezte a csapat játékát. Dankó Bálint gólja így csak az 1:1-hez volt elég. Vasárnap az osztály egyik élcsapata a Szigetvár ellen lehet javítani.

Molnár Gábor U19-es csapata a Szentlőrinc ellen kapott ki 4:2 arányban. A góljainkat, Petrovics Attila és Bogdán Dávid szerezték. A Szentlőrinc az osztály három legjobb csapata közé tartozik, aki ellen az alakuló csapatunk számára akár tisztességesnek is nevezhető ez a vereség. A látszat ellenére végig partiban voltunk, sőt jobb helyzetkihasználás és fegyelmezettebb védekezéssel még a pontszerzés is benne lehetett volna a mérkőzésben. Csütörtökön újabb nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra a PVSK elleni városi derbin.

A 3:0 arányú vereség ellenére Kurucsai Kornél is elégedett lehetett az U17-es  csapatunk taktikai, technikai és mentális fejlődésével. A Szentlőrinctől nyáron, edzőmérkőzésen még nyolc góllal kaptak ki, a szerdai meccsen egyenrangú partnerei voltak a bajnokesélyesnek, csak a helyzeteknél sokkal jobban kell koncentrálni. Szombaton biztos szükség lesz az egyre magabiztosabb Amigya Ádám jó teljesítményére is, hogy a PVSK ellen szép eredményt érjünk el.

U15-ös csapatunk mérkőzése a Szigetvárral az ellenfél játékosainak megbetegedése miatt elmaradt a héten. Természetesen belementünk a halasztásba, aminek időpontja később derül ki. A héten csütörtökön Pellérdre utaznak a fiúk.

U11-es csapatunk vasárnapi tornáját 5 másik egyesülettel egyetemben sajnos le kellett mondanunk. Egyesületünk számára mindig a gyerekek érdekei és egészsége a legfontosabb. A vasárnapi folyamatos eső és szél mellett nem akartuk megkockáztatni, hogy játékosaink átázva, a mérkőzések közti szünetekben megfázzanak. Természetesen a pótlásra és rengeteg megmérettetésre lesz még alkalmuk a gyerekeknek. Rögtön szombaton Kozármislenyben a Tolna megyei futsal bajnokság 2. fordulójában.

Nagyon büszkék vagyunk Csernók Áronra, Lukács Mátéra és Winkler Noelre, akik bekerültek a korosztály körzet válogatottjába és képviselik a kiemelt foglalkozásokon a PEAC színeit.

A héten még lesz U13-as torna szombaton a PVSK pályán, és ugyancsak a Verseny utcában vasárnap az U7-es és U9-es csapataink lépnek pályára a Bozsik fesztivál keretei között.

HAJRÁ PEAC!